İZCİLİK DEĞERLERİNE BAĞLI GENÇLER YETİŞİYOR
  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcilik Branşı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü Bilgi Evlerinde İzcilik projesi’nde faaliyetler devam ediyor. Çınarlıdere’de gerçekleşen son açık hava etkinliğine Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi izci ünitesinden 25 sporcu ve  Kağıtspor eğitimci liderleri katıldı.

 

Değerlerine Sahip Bir Nesil

Faaliyette izcilere, Değerler Eğitimi uygulamaları kapsamında saygı ve sevgi konuları üzerine eğitim verildi. Faaliyet sonunda konuşan ünite lideri İzcilik faaliyetlerinde verilen eğitimlerin sosyal hayatta da izcilere faydalı olacağını, amaçlarının, dürüst, ahlaklı, kendine güvenen, hedefi ve idealleri olan, doğayı koruyan ve seven, milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

 

Tecrübe Kazandılar

Faaliyete katılan aday  izciler doğa yürüyüşünün ardından ateş yakma eğitimi aldı. Obalar halinde odun toplayan izciler oba içinde yaptıkları görev dağılımı ile ateşlerini yakıp kumanyalarını pişirdiler. Çadır kurma, yaban hayat, doğada hayatta kalma eğitimleri verildi.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817