İZCİLİK İDEALİST GENÇLER YETİŞTİRİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğiyle “Bilgi evlerinde İzcilik” projesi kapsamında, izci kampları devam ediyor. Kartepe Pazarçayır İzcilik ve Doğasporları Merkezinde gerçekleşen kampın bu haftaki konukları Yuvacık, Mehmet Akif Ersoy ve Kazım Karabekir izci üniteleri oldu. Kampa 60 sporcunun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Eğitimci Liderlerinden Mustafa Kanıbol katıldı. Kamp boyunca izcilere ateş çeşitleri, izci düğümleri, temel izcilik bilgileri, çadır kurma ve atıcılığın yanı sıra bisiklet sürme eğitimi verildi.

Her Kampta Farklı Bilgiler

Doğa yürüyüşüne çıkan izciler yaban hayatı geliştirme sahasını ziyaret ederek bölgede yaşayan Kızıl geyik, Çakal, Tilki, Porsuk, Sansar gibi vahşi türler hakkında görevlilerden bilgi aldı. Yürüyüşün sonunda  verilen ateş yakma eğitimi ile izciler obalar halinde ateş yakarak kendilerine verilen kumanyalarını pişirdiler. İzciler ormandan topladıkları kayın, gürgen, ve çam ağaçlarının yapraklarını mikroskopla inceleyip hücre yapıları yakından görme fırsatı yakaladılar. Gece yürüyüşü yapan izciler gece arazide yol bulma, hayatı idame konularında uygulamalı eğitim aldılar.

Marifetler Gecesi Düzenlendi

Kamp ateşi programında izciler obalar halinde marifetlerini sergilediler. Programın ardından astronomi eğitimi alan izciler gökyüzünde ki gezegen ve yıldızları gözlemleme fırsatı buldu. Kamp ateşi programında katılan Kağıtspor Yönetim Kurulu üyesi Ömer Bahadır, “İzci kampları gençleri sanal ortamdan uzaklaştırıp doğa ve gerçeklerle başbaşa kalmasını sağlarken onları vizyon sahibi, milli ve manevi değerlerine sahip bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor. “şeklinde konuştu.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817