İZMEK ARTIK BELSA’DA
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın “en büyük halk üniversitesi” olarak nitelendirdiği İZMEK artık yeni yerinde. Daha önce İnönü Caddesi Ulugazi İlkokulu arkasında hizmet veren İZMEK, Belsa B Blok’ta hizmet vermeye başladı. Belsa B Blok 6.7.8 ve 9. katlarda 24 sınıfta ve 34 branşta 2000’den fazla kursiyere hizmet verecek olan İZMEK için açılış töreni düzenlendi.  Vatandaşların ve kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Ferhat Dilek, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş katıldı.

 Açılış töreninde İZMEK kurslarının bir halk üniversitesine dönüştüğünü vurgulayan Başkan Doğan “ 2008 yılında 4200 kursiyerimizle başladığımız kurslarımızdan bugüne kadar 71 bin vatandaşımız faydalandı. Kurslarımızda eğitiminden, hobisine, üretiminden sanatına, sosyal terapisine kadar her alanda hizmet veriyoruz” dedi.

 

İZMEK’LE EVLER DAHA HUZURLU

 

İZMEK kurslarının ev hayatına da büyük katkısı olduğunu belirten Doğan “ bayanlarımız başta olmak üzere kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz gün boyunca streslerini atıp, sosyalleşip, kendilerine pozitif enerji yükleyerek evlerine dönüyorlar. Bu sayede evler daha huzurlu, daha mutlu hale geliyor. Biz insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Günümüzde çağdaş belediyecilik yol, temizlik, park, bahçenin ötesinde hizmetler veriyor. Bu sebeple biz İZMEK kurslarımıza çok önem veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin çizgisinde başarılı çalışmalarımızı yürütüyoruz.

 

KADIN DOSTU BELEDİYE

 

İzmit Belediyesi kadın dostu belediye,  Kadın Sosyal Yaşam Merkezimiz kadınlarımızın emrinde.  Merkez içerisinde ki Aile Rehberlik Merkezi’nden, psikoloğuna, sosyal alanlardan, üretim atölyelerine kadar her noktası sizlerin hizmetinizde.  Yine Evlilik Okulu’muzla evlilik öncesi çiftlerimize dersler vererek, daha sağlam temellerde evliliklerin kurulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de ilk defa belediyemiz tarafından kurulan bu okul sayesinde boşanmaların önüne geçmiş oluyoruz. Bayanlarımız için açtığımız spor salonlarımıza ilginiz çok yoğun bu bizi çok mutlu ediyor. Mikro kredi hizmetimizle bayanlarımıza ekonomik destek sağlamaya devam ediyoruz. Yine unutulmaya yüz tutmuş bir değerimiz olarak ipek halı dokumacılığını yeşil konak içerisine açtığımız kursumuzla hayatta tutmaya çalışıyoruz.

 

NEREDEN NEREYE

 

10 yıl önce bu yapılanlar hayal olarak görülüyordu.  Bir zamanlar işçisine maaşını veremeyen belediyelerden,   IMF’ye borcunu veremeyen Türkiye’den; çocuklarına ücretsiz bisiklet ve tablet veren ülkeye, belediye ye dönüştük. Hızlı trenini, tramvayını, yollarını, köprülerini yapan bir ülke olduk.

Türk milleti 1071 Malazgirt’te başlayan var olma mücadelesini başarıyla sonlandırdı. Anadolu’nun kapılarını Türklere açtı. Atalarımız bin yılı aşkın süredir Anadolu’yu vatanları olarak, bayraklarının dalgalandığı toprak olarak, ezanlarının okunduğu toprak olarak kabul etti ve ebediyete kadar bu böyle sürecek. Son günlerde de ülkemiz üzerine farklı oyunlar oynamaya çalışıyorlar ancak başaramayacaklar.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren olduğu gibi bundan sonrada kadınlarımızın desteği ve gücü olduğu sürece bizi bölmeye güçleri yetmeyecek ”şeklinde konuştu.

İzmit’teki açılışların ve etkinliklerin ara vermeden devam edeceğini özellikle belirten Başkan Doğan amaçlarının insanları evlere kapatıp, huzursuz etmek olduğunu fakat buna izin vermeyeceklerini belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817