İZMEK, EN BÜYÜK HALK ÜNİVERSİTESİ
  

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İZMEK’in en büyük halk üniversitesi olduğunu söyledi.

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarının yılsonu sergi ve belge dağıtım törenlerinde heyecan devam ediyor. Yaklaşık 8 aylık  yorucu bir eğitimin  sonunda kursiyerlere  belgeleri veriliyor. Belge törenlerinin yanı sıra kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerininim yer aldığı yıl sonu sergileri de büyük ilgi görüyor.

 

954 KURSİYER BELGE ALDI

 

İZMEK’in Çukurbağ, Tepeköy, Yeşilova, Gündoğdu, Yahya Kaptan ve Sanayi mahallelerinde açılan kurslarını bitiren 954 kursiyere düzenlenen törenlerle belgeleri verildi. Kursiyerlerin büyük heyecan yaşadığı belge dağıtım ve yıl sonu sergi etkinliklerine İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Ak Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, mahalle muhtarları, kursiyerler ve yakınları katıldı.

 

İZMEK’TEN 60 BİN MEZUN

 

Belge dağıtım etkinliklerinde konuşan Başkan Doğan, İZMEK’in en büyük halk üniversitelerinden biri olduğunu belirterek” 6 yıl önce göreve geldiğimizde İZMEK’te 2000 kursiyer vardı. Bu gün ise kursiyer sayısı 20 bini buldu. Şimdiye kadar 60 binden fazla mezun verdik. İZMEK sayesinde  bir çok  kişi meslek sahibi olup kendi işini kurup para kazanıyor. İzmit Belediyesi olarak, kursiyerlerimiz için  satış stantları açtık. Ürettiklerini buralarda satıp aile ekonomilerine katkı sağlayabilirler” dedi.

 

KOĞUŞ SİSTEMİNDEKİ HASTANELERDEN OTEL KONFORUNDA HASTANELER

 

Doğan, Türkiye’nin her geçen gün büyüyüp geliştiğini ve dünyada söz sahibi olduğunu da  belirterek” Türkiye bir yıldız gibi parlıyor. 12-13 yıl önce hastanelerin, okulların durumu içler acısıydı. Hastalar 15-20 kişilik yerlerde  yatıyor, tedavi olmak ayrı, ilaç almak ayrı bir dertti. Çocuklarımıza zorunlu olan aşıları yaptırılamıyordu.  Bir tansiyon aleti için  aylarca bekliyorduk Bıçak parası vermeden hastalar ameliyat ettirilemiyordu.

 

İKTİDAR OLSALAR, TÜRKİYE’Yİ BATIRIRLAR

 

Türkiye o günlerden bu günlere geldi.  Artık Avrupa’nın en modern hastanelerine, okullarına sahibiz. Kendi uçağını, gemisini, tankını, silahını yapan bir ülkeyiz. Havaalanları, hızlı trenler, asma köprüler, otoyollar ile Türkiye adeta çağ atladı. Eskiden  başında bulunduğu kurumu iflasın eşiğine getirenler, İMF kapısında  dilenenler bugün kalkmış Türkiye’yi  idare edeceklerini söylüyorlar. Sakın bunlara inanmayın. Allah korusun bunlar başa gelirse ülkemizi iflas ettirirler. Türkiye’deki bütün güzellikler tek başına iktidar olan Ak Parti hükümetlerimiz döneminde olmuştur. Bu güzelliklerin mimarı da halkımızdır.

 

İSTİKAR İÇİN TEK BAŞINA İKTİDAR

 

Çünkü halkımız koalisyonlardan yana değil tek başına iktidarlardan yana olup bizleri başa getiriyor. Ülkemizdeki istikrarın devamından yana olmaya devam edelim. Bizler,  bazıları gibi sözde çağdaş, milliyetçi ve Atatürkçü değiliz. Bizler, yaptığı işlerle, uygulamalarıyla, ülkeye kazandırdığı değerlerle milliyetçi, çağdaş ve Atatürkçüyüz. Kendileri  başta oldukları zaman ülkeye bir çivi bile çakmadılar. Kalkmışlar, dünyanın işini yapan  bizleri eleştiriyorlar. Eskiden ülkenin kaynakları rantçılara, hortumculara giderken bu gün vatandaşa hizmet olarak harcanıyor. Bizler, haramı, helali bilerek, milletin parasını  kendi paramızdan daha çok düşünerek gece gündüz çalışıyoruz. Halkımızın da desteği ve güven ile Türkiye daha da ileriye gidecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra da sergiler  gezildi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817