İZMEK KURSİYERLERİNİN ESERLERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR
 İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açtığı İZMEK kurslarında yıl sonu  belge dağıtım ve sergi heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık 8 ay süren bir eğitimin sonunda binlerce İZMEK kursiyerine belgeleri verilirken, açılan sergilerde kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri sergileniyor. Kursiyerlerin birbirinden güzel eserleri, sergileri gezenler tarafından büyük ilgi görüyor.

 

İZMEK EN BÜYÜK HALK ÜNİVERSİTESİ

 

Alikahya ve Necati Gençoğlu Kültür Merkezleri’nde düzenlenen törenlerle kursiyerlere belgeleri verildi. Alikahya Kültür Merkezi’ndeki belge dağıtım ve yıl sonu sergisine Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, mahalle muhtarları, kursiyerler ve yakınları katıldı. Kursiyerlerin büyük bir heyecan yaşadıkları belge dağıtım töreninde konuşan Başkan Vekili İbrahim Bulut” Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, bu kursları çok önemsiyor. Başkanımızın, “En büyük halk üniversitesi” dediği İZMEK’ler sayesinde binlerce kişi meslek sahibi olurken bir çok kişi de  kurslar sayesinde kendi işini kurdu. İzmit Belediyesi olarak,  kadınlarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirip, birer meslek sahibi olmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte açtığımız kurslarda böylesine güzel tabloların ortaya çıkması bizleri de mutlu etmektedir” dedi.

Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da yaptığı konuşmada İzmit Belediyesi ile ortaklaşa kurs açmaktan mutlu olduklarını ifade ederek” İZMEK’te yıl sonu sergi ve belge dağıtımları 17 Mayıs’ta başladı ve 2 Haziran tarihine kadar devam edecek. 54 kurs merkezimizde 96 farklı branşta 12 binden fazla kursiyer mezun olacak” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve ardından da sergilerin açılışı yapıldı.

Alikahya Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte, Alikahya, Necip Fazıl Kültür Merkezi, Karadenizliler Mahallesi ve Bayraktar’da İZMEK tarafından açılan el nakışı, ev tekstili, iğne oyası, giyim, ahşap boyama, şiş ve tığ örücülüğü, keçe nakışı, yağlı boya resim kurslarını bitiren 309 kursiyerin belge dağıtımı ile  el emeği göz nuru ürünlerinin sergileri gerçekleştirildi.

Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte de İZMEK’in Topçular, Hacıhızır, Erenler, Cedit konutları ve Tüysüzler’deki  el nakışı, ev tekstili, iğne oyası, giyim, ahşap boyama, şiş ve tığ örücülüğü ve mum yapımı kursunu bitiren 257 kursiyere kurs bitirme belgeleri verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817