İZMEK’DE İLK YIL SONU SERGİSİ AKMEŞE ‘DE AÇILDI
 İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile açılan İZMEK kurslarının yıl sonu sergi açılışları başladı. Sezonun ilk yıl sonu sergisi Akmeşe’de yapıldı. Akmeşe'deki mahalle konağında ev tekstil, giyim ve iğne oyası kurslarına katılan 46 bayana düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Yılsonu belge dağıtım ve sergi etkinliğine İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit Belediye Meclis Üyesi Sabri Yıldız, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Akmeşe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Ali Koçak,   Atatürk Mahalle Muhtarı Refik Akyüz, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Halil İnce, Akmeşe Ortaokulu Müdürü Hilmi Odacı, kurs öğretmenleri Melek Atabek, Saliha Hayran, Meral Durak, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KADINLAR İÇİN SAYISIZ PROJE

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışında konuşan İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut bir halk üniversitesine dönüşen İZMEK’lere gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek "İZMEK kursları kadınlarımızın duygularını işlerine aktardığı, yıl boyunca arkadaşlıklarını dostluklarını pekiştirdikleri bir okul oldu. Kadınlarımız için yaptığımız bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Bugüne kadar kadınlarımız için Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği ve bizzat kendisinin takip ettiği sosyal alanda pek çok projeyi hayata geçirdik” dedi.

 

ÜRETMENİN, KAZANMANIN KEYFİNE VARIN

 

Kursiyerlerin çalışmalarının çok değerli olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Bulut, “eğer çeyiz ya da evinizin ihtiyacı için değil de boş zamanlarınızı değerlendirmek için bu işleri yapıyorsanız bunları bir gelir elde etmeye çevirin. Sizler için oluşturduğumuz satış noktalarında ürünlerinizi satıp gelir elde edebilirsiniz. Üretmenin, kazanmanın keyfine varın" şeklinde konuştu.

 

İSTİKRARIN BEREKETİ

 

Çok değil 12-13 yıl önce belediyelerin asli vazifelerini dahi yerine getiremeyecek durumda oldukların belirten Bulut “işçisine maaş ödeyemeyen belediyelerden vatandaşına her türlü sosyal imkanı sağlayan borçsuz belediyelere dönüştük. Bunlar sizlerin hükümetimize ve bizlere olan inancınızdan kaynaklanıyor. Yapılan bu hizmetler sizin istikrarınızın bereketidir” dedi.

İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da  yaptığı konuşmada “İzmit Belediyemiz ile yapmış olduğumuz işbirliği sayesinde her yıl kursiyer sayımız artarak devam ediyor. 952 kursumuzda 16242 kişi öğrenim görüyor bu sayı yılsonunda 20 binin geçecektir” dedi. Konuşmaların ardından  kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra  İZMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergi gezildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817