İZMİT BELEDİYESİ AVRUPA`YA YENİLİK TRANSFER EDİYOR

Yenilik Transferi projesi kapsamında şehrimize gelen temsilciler yoğun bir seminer programı içerisinde bulundular. Seminer süresince yakin gelecekte farklı ülkelerde yapılacak projelerin detayları konuşuldu ve Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yer alan Hareketlilik projelerinin başvurusu için detaylı çalışma yürütüldü. Seminer sonunda her ülkenin kendi ülkesinde bulunan Ulusal Ajanslara en az bir proje hazırlaması ve projelerin yine ayni ortaklarla yürütülmesi kararı alındı.

5 ülkeden 18 temsilcinin katıldığı son toplantıda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan  “ Sizleri İzmit de ağırlamaktan mutluyuz. Dünyanın her ülkesi yaşayanları için güzeldir. Bizde kendi ülkemizi, şehrimizi çok seviyoruz, Şehrimiz İstanbul’a çok yakın ve 3000 yıllık tarihi var. Nikomedia olarak Roma’ya başkentlik yapmış bir şehir. Bu şehrin her noktasında köklü bir tarih var. Biz tüm bu değerleri yeniliklerle buluşturuyor ve bir adım ileriye götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

YENİLİK TRANSFERİ PROJESİ NEDİR?

Mutual Assistance projesi, İngiliz kuruluş Bhagavat Educational Trust ve İzmit Belediyesi tarafından yürütülen bir Yenilik Transferi projesidir. Proje dezavantajlı iki farklı grubun bir araya gelerek rehabilitasyon ve topluma dahil olma süreçlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında İzmit Belediyesi tarafından 2011 yılından bu yana ev sahipliği yapılan 5 farklı proje İspanya, Bulgaristan ve İtalya’ya iyi örnek olarak yöntem ve metotları ile transfer edilecektir.

İZMİT LİDERLİK GÖREVİ ÜSTLENİYOR

Türkiye’ de Yenilik Transferi kapsamında az sayıda proje bulunmaktadır. İzmit Belediyesi ana ortağı olduğu Mutual Assistance proje kapsamında henüz ülkemizde bulunmayan yöntemlerin de ülkeye transfer edilmesi konusunda liderlik görevi üstlenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817