İZMİT BELEDİYESİ BİNLERCE FİDAN DAĞITIYOR
 20 BİN FİDAN

 

Belsa önünde vatandaşlara fıstık çamı dağıtan Başkan Doğan” daha yeşil bir İzmit sloganıyla her yıl 20 bin fidan dağıtıyoruz. Ağaç demek, hayat demek, ağaç oksijen demek, serinlik demek, verimlilik demektir. Ağacın önemini bilen bir Belediye olarak şehrimizin ağaçlandırılması için bugüne kadar çok sayıda kampanyalar düzenledik. Bizim anlayışımıza göre tabiatı korumak, çevreyi korumak, aslında bize verilen emaneti korumaktır. Tabiatın korunup onarılması konusunda İzmit Belediyesi olarak yıllardır çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı da teşvik ediyoruz.

 

AVRUPA KESİYOR BİZ DİKİYORUZ

 

Cephanelik mesire alanı başta olmak üzere pek çok noktada sivil toplum örgütleriyle birlikte binlerce fidan diktik. Amacımız, ağaç kesmek değil, daha çok ağaç dikerek İzmit’imizi yeşille mavinin buluştuğu güzel, yaşanılır bir şehir haline getirmektir. Avrupa eğlenceleri için ağacı keserken biz ise bu tür kampanyalarla fidan dikerek ülkemizi ağaçlandırıyoruz. Şehrimiz bundan 10-15 yıl önce kıraç bir haldeydi. Bugün ise İzmit daha yeşil, oksijeni daha çok bir şehir haline geldi. Atalarımızdan aldığımız bu tabiatı, bu dünyayı çocuklarımıza daha yeşil şekilde teslim etmek için çalışıyoruz” dedi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, ücretsiz fidan dağıtımları 26 Mart tarihine kadar 10.00-16.00 saatleri arasında Belsa önü, Cumhuriyet Parkı, Fevziye Camii bahçesi ve Üçyol mevkiinde devam edecek. Fidan dağıtımlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817