İZMİT BELEDİYESİ, İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYOR
 Sosyal Belediyecilik anlayışının ve çalışmalarının en üst seviyede olduğu İzmit Belediyesi engelli,  genç, çocuk, yaşlı tüm alanda etkinliklerine devam ediyor. Belirli gün ve haftalarda gerçekleştirdiği etkinliklerle farkındalık oluşturan İzmit Belediyesi geçtiğimiz haftayı sayısız etkinlikle tamamladı. Gerçekleştirilen etkinliklere katılmaya, katılımcıların duygularını paylaşmaya büyük özen veren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ insanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibinden hareketle yönetime geldiğimiz günden beri insanı merkeze almayan hiçbir yönetim anlayışının sürdürülemeyeceğini, yapılacak bütün çalışmaların "insan odaklı" olması gerektiğine inandık. Asli görevlerimizin yanında şehrimizde yaşayan halkın sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamayı kendimize görev edindik. İnsana yapılan yatırımı her şeyden değerli gördük, görmeye de devam edeceğiz. İşte bu anlayışımızla çocuk, genç, kadın, yaşlı, engelli ayırmadan İzmit için çalışıyoruz, hizmetlerimizi tüm İzmitlilere ulaştırıyoruz” dedi.

 

DOWN SENDROMU’NA DİKKAT ÇEKTİ

 

İzmit’te Dünya Sendromlular Günü nedeniyle Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek, farkındalığı artırmak ve günlerini kutlamak amacı ile İzmit Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi. İzmit Belediyesi 35 Down sendromlu çocuğu bir araya getirerek, palyaço, yüz boyama, kum boyama gibi etkinliklerle çocukları eğlendirdi. Etkinlikte sahne alan İzmit Belediyesi Nefes Engelli Ritim Gurubu hem eğlendirdi hem eğlendi.

 

YAŞLILARA BOWLİNG TURNUVASI

 

“Yaşlı Dostu Belediye” olarak bilinen ve bu alanda sayısız projeye ve ilklere imza atan İzmit Belediyesi,  Yaşlılara Saygı Haftası’nda da yaşlıları unutmadı.  Yaşlılar için Bowling Turnuvası düzenlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen turnuvaya 115 kişi katıldı. Eğlence, rekabet, birlik, beraberlik içinde geçen turnuvada yaşlılar gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

 

YAŞLILAR KONAKTA AĞIRLANDI

 

Yaşlılar Haftası kapsamında devam eden etkinliklerde İzmit Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Sevcan Tamer ve dernek üyeleri, Saatçi Ali Efendi Konağı’nda ağırlandı. İzmit’in en kıdemli doktorlarından ve aynı zamanda Alzheimer Derneği üyesi olan Dr. Ayten Gül’ün de katıldığı programda fasıl eşliğinde eğlenen misafirler Âşık Veysel’i de unutmadılar.

Etkinlikler kapsamında gerek çocukların, yaşlıların gerekse katılım gösteren diğer vatandaşların takdirini toplayan İzmit Belediyesi vatandaşlardan tam not aldı. İzmit Belediyesi’nin ilklerin belediyesi olduğunu belirten vatandaşlar, sadece belirli gün ve haftalarda değil her zaman bizleri önemseyen, desteklerini esirgemeyen bir belediyemiz ve belediye başkanımız var. Sosyal belediyecilik anlayışına sahip, engelli, yaşlı, genç, kadın, çocuk her alanda çalışmalar yapan belediyeye teşekkürlerini ilettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817