İzmit Belediyesi Nazım Hikmet’i Anacak

“İzmit Unutmaz” etkinlikleriyle kentimiz ve ülkemiz adına büyük izler bırakmış isimleri anmaya devam eden İzmit Belediyesi ülkemizin en ünlü ve en sevilen edebiyatçılarından Nazım Hikmet Ran’ı, ölümünün 58. yılında Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatro’da anacak. Anma etkinliğinde usta şairin aşkları, özlemleri, sürgünleri, ceza evi yılları, yazınsal üslubu ve ideolojisi konuşulacak.

MÜZİK VE ŞİİR BİR ARADA

Söyleşi, şiir ve müzik dinletisi ile düzenlenecek programa oyuncu-yazar Ersin Çakmak, yazar-performans sanatçısı Fatih Gümüşgöz ve oyuncu Bedirhan Malkoç konuk olacak. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri Ömer Murat Kıraslı, İlayda Altunkaynak, Taha Akçaba ve Murat Şevke Nazım Hikmet Ran’ın şiirlerini seslendirecek. Gitarda Özgecan Dizmen ve kemanda Seda Gülşen Kınış da etkinliğe müzikleriyle renk katacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817