İzmit Belediyesi, Yandaşa İhalesiz İşlerin Araştırılmasına İzin Vermedi

Ancak gündeme bile alınmayan önerge nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, “Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız” dedi.

ÇOK SAYIDA İSİM GÜNDEME GELDİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçim sonrası kurulan şirketlere ihalesiz, doğrudan teminle iş vermesi büyük yankı uyandırmıştı. İki yılda 125 milyon TL’yi bulduğu tahmin edilen ödeme yapılan yerler arasında iş yeri adresi boş olan şirketler, Başkan Hürriyet’in yeğeni, CHP Milletvekili Haydar Akar’ın kardeşi, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın yeğeni bulunduğu denetim komisyonu tarafından raporlandı.

KOMİSYON KABUL EDİLMEDİ

Cumhur İttifakı adına AK Parti İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş ile Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Engin Duymaz, hafta başında yapılan Mayıs ayı meclis toplantısında kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratan bu iddiaların aydınlatılması için her partiden üyelerin yer alacağı ortak bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Ancak bu talep, gündeme bile alınmayarak, üstü kapatıldı. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, millet iradesini yansıtan meclisin Başkan Hürriyet uzaktan kumanda ettiği son meclis toplantısında bir kez daha yok sayıldığını, çalıştırılmadığını belirterek şöyle dedi;

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

“Fatma Hanım’ın seçim öncesi bütün vaatlerinin içi boş olduğu, gerçeği yansıtmadığı artık herkes tarafından biliniyor ve kabul ediliyor. Hiçbir projesini hayata geçiremediği gibi, belediyenin 1 milyar TL’yi aşan gelirini de ne yaptığını açıklamak istemiyor. Denetim Komisyonu bu paranın önemli kısmının seçim sonrası kurulan sözde şirketlere aktarıldığını, eş, dost, akrabaya verildiğini tespit etti. Bunu kayıtlardan nasıl ortaya çıkarıldığını açık açık belgeleriyle anlattı. Kamuoyunu rahatsız eden bu gayya kuyusunun nerelere vardığı araştırılmalı. Bunun için ortak bir komisyon kurulsun istiyoruz. Ancak şeffaflık sözü vererek vatandaştan oy isteyenler 3 yıldır milletimizin önüne çıkmaktan korkuyor. Bir kez olsun çıkıp, ne yaptıklarını anlatmıyor. Etik dışı harcamalar tespit edildiğinde de olayı kapatmak için uğraşıyor. Cumhur İttifakı olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Paravan şirketlere aktarılan bu paraları rahatça yiyemeyecekler”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817