İZMİT BELEDİYESİ'NDEN 10 MİLYONLUK DEV YATIRIM
 Solaklar Yolu üzerinde 22 dönümlük bir alan üzerine kurulan Türkiye’nin en modern hayvan pazarının açılışına Başkan Doğan’ın yanı sıra  Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, satıcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HER ŞEY VAR

 

Kocaeli’nde ilk olan modern hayvan pazarı aynı anda bin 500 adet hayvan barındırabiliyor. Bu kapasitenin açık alanlarla birlikte 2 katına kadar çıkartılabildiği modern hayvan pazarında hastalık şüphesi taşıyan hayvanların muhafaza edileceği karantina padokları, alım satım kantarları, giriş ve çıkışta araçları tamamen dezenfekte eden dezenfekte tünelleri, pazarın her kösesinden duyulabilecek şekilde kurulmuş ses ve anons sistemi, yetiştiricilerin hizmetine sunulmuş bin 36 metrekare kullanım alanından oluşan misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, mescit, mutfak, idari birimler, teras ve restorandın yer aldığı sosyal tesisler, TIR parkı, samanlık, pazarın önemli noktalarının kontrol edildiği güvenlik kamera sistemi ve paratoner, gebe hayvanların tespiti için gözlem bölümleri, sızdırmazlık esasına göre düzenlenmiş çevre kirliliği yapmayan gübre çukuru, yağmur ve temizlik sularının tahliyesi için yapılmış kanallar bulunuyor.

 

 TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan açılışta yaptığı konuşmada vadettikleri bir çok projeyi zamanından önce halkın hizmetine sunduklarını belirterek” bugün burada büyük bir heyecanı ve sevinci aynı anda yaşamaktayım. 4-5 yıl öncesine kadar kurbanlıklar köprü altlarında, mahalle aralarında derme çatma yerlerde satılıyordu. Bu görüntüler şehrimize hiç yakışmıyordu. Şimdiye kadar bir çok ilki başardık ve yine bir ilki daha başararak Türkiye’nin en modern hayvan pazarını halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yer tahsisini sağlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim. Bu tesisi sadece Kocaeli’ne değil Türkiye’ye, diğer illere de hizmet edecek.  Gölkaypark, Cephanelik Spor Kompleksi, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Cephanelik Mesire alanı, Ekopark dönemimizde hizmete giren sadece birkaç proje. Yine Türkiye’ye örnek olacak bir deprem müzesi ve sanal gerçeklik küresini de yakında hayata geçireceğiz. Bir çok projemizin model alınmasından büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

 

RANTİYECİLERE DEĞİL MİLLETE

 

Doğan, konuşmasında milletin kuruşunu ziyan etmediklerini de ifade ederek” milletin kuruşunu rantiyecilere, çıkarcılara değil yine millet için harcıyoruz. Medyanın içerisinde de bu rantiyeci kesimlerden bulunmakta. Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemiz ne zaman güçlendiyse işte o zaman bazı güçler devreye girerek bize engel olmaya çalışıyorlar. Tarihin her döneminde bu oldu yine oluyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu engelleri birer birer aşarak,  ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapacağız. Bunun için de çok çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Açılışta Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da bir konuşma yaparak” şehrimizin için çok önemli ve ihtiyaç olan bir tesisi kazandıran Belediye Başkanımız sayın Doğan’a teşekkür ederim. Bu tesis, hemen yan taraftaki Büyükşehir Belediyemizin mezbahasıyla da uyum içinde olması açısından da önemlidir” dedi.

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif  Yılmaz da açılışta bir konuşma yaparak” siyasetçiler için en mutlu anlar kurdele kesildiği anlardır. Bu anlar da millete hizmet yolunda yeni bir adım atmanın mutluluğu vardır. Tesisin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kentimizi yakışan modern, eski görüntüleri bize unutturacak nezih bir tesis olmuş.   Bu birçok belediyemize örnek olacak böyle bir tesisi kazandıran Dr. Nevzat Doğan ve ekinine teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından modern hayvan pazarı dualarla açıldı. Başkan Doğan, açılışa katılanları tesisleri gezdirerek bilgi verdi.

Bu arada, hayvan pazarına İstanbul’dan devesini getiren Ali Akçıl ile Turan Demir arasında yapılan kıyasıya pazarlıkta  İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan aracılık yaptı. Doğan her iki tarafı da uzlaştırmayı başarırken deve 16 bin Liraya yeni sahibinin oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817