İZMİT BELEDİYESİ’NDEN ALO ATIK HATTI
  Örnek geri dönüşüm çalışmaları yapan İzmit Belediyesi, başlattığı uygulama ile  kişi ve kurumların atık yağ ve elektronik atıklarını bulundukları yerden alıyor.


Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, alo atık hattı sayesinde toplanan atık miktarında önemli artış olduğunu belirterek” vatandaşlar ev ve işyerlerinde biriktirdikleri atık yağ ile kullanmadığı elektronik atıkları 444 41 00 veya 318 00 87 numaralı telefonu arayarak haber verebilirler. Vatandaşlardan gelen telefon üzerine ekiplerimiz en kısa süre içinde verilen adrese gidip elektronik atıklar ile atık yağları alıyorlar. Böylelikle vatandaşlar da ev ve işyerlerindeki atıkları çöpe değil de geri dönüşüme  vererek hem çevrenin korunmasına hem de ekonomiye katkı sağlamış oluyorlar” dediler.

İzmit Belediyesi bir hafta içine alo atık hattı sayesinde 150 litre bitkisel atık yağ ile 1000 kg. elektronik atık toplayarak geri dönüşümünü sağladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817