İZMİT BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA..!

İlklerin belediyesi İzmit Belediyesi bir ilke daha imza atarak 2016 yılından beri yerli yazılım kullanıyor.

ABD tarafından ülkemize yönelik başlatılan ekonomik savaş nedeniyle döviz kurlarında yaşanan artışlar sonrasında belediye birim ve işletmelerinde yerli ürünleri kullanma hassasiyeti ve zorunluluğu getirilen İzmit Belediyesi’nin 2016 yılından beri yerli yazılım olan Pardus’ü kullandığı açıklandı.

“Biz birlikte Türkiye’yiz, kendimize yeteriz” sloganıyla hareket ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ uzun yıllardan beri ülkemiz üzerine hep oyunlar oynanıyor.

MİLLETİN KURUŞUNU ZİYAN ETMİYORUZ

Son döviz kurundaki oyunlarda bunlardan biri. Liderimiz, başkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde her seferinde bu oyunları bozmasını bildik. Ne yapsalar, hangi oyunları oynasalar da Türkiye’nin yükselişini engelleyemeyecekler. İzmit Belediyesi olarak bizler de ülkemiz üzerine oynanan bu oyunlara engel olmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Vatanımız olmazsa, devletimiz güçlü olmazsa hiçbir şeyin anlamı kalmaz.  Asla ve asla emperyalistlere boyun eğmeyeceğiz. Ekonomik savaşı da  yerli ve milli ürünleri kullanarak aşacağız. Göreve geldiğimiz ilk günden beri milletimizin tek bir kuruşunu ziyan etmeden çalışıyoruz.

2016 YILINDAN BERİ

Yıllardır yiyecek, içecek, sağlık, güvenlik, yapım ve yazılım gibi konularda yerli ürünler önceliğimiz oldu. 2016 yılında ABD menşeli Windows işletim sisteminden kurtulmak ve milli işletim sistemi olan Pardusu kullanmaya karar verdik. Bu konuda gerekli çalışma ve yatırımları yaptık.  Belediyemizdeki bilgisayarlarda milli işletim sistemimiz olan Pardus sorunsuz olarak kullanmaktayız. Türkiye’de Pardusu ilk kullanan belediye olmanın haklı gurunu yaşıyoruz” dedi.

NEDEN PARDUS

Pardus, milli işletim sistemidir. Güvenli ve virüs bulaşmaz. Ücretsiz bir işletim sistemi olduğundan milyarlarca Dolar ülkemizde kalır. Emperyalizme, kapitalizme hayır diyenler Pardus kullanır. Bize has bir üründür. Linux mimarisi üzerine gönüllü katılımcılar ve TÜBİTAK desteğiyle geliştirilmektedir. Açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Ne kullandığınızı bilirsiniz. Microsoft XP, Vista, 2007, Mac sistemlerindeki gibi gizli kodları yoktur. İşletim sistemi, ofis programları, grafik programları, oyunları vb, uygulamaların tamamı bedavadır. Pardus kurduğunuzda ofis yazılımlarını da kurmuş olursunuz. Codec yükleme derdiniz olmaz. Bütün ses, video, resim codecleri hazır yüklü olarak gelir. Devlet daireleri, belediyeler, şirketler vb. lisanslı yazılım kullanmak zorundalar. Lisanslı Windows işletim sistemi, ofis programları ve diğer lisanslı yazılımları kullanıyorlar, kullanmak zorundalar. Bu yüzden de ülkemiz çok büyük maddi kayıplarla karşılaşıyor.  Pardus sayesinde yurt dışına milyarlarca Dolar ödemek zorunda kalmayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817