İZMİT BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA
 Telekom İzmit Alemdar Müdürü Halit Endeş ve  yardımcısı Ümit Ataman, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret ederek   “Engelsiz İletişim” projesi hakkında bilgi verdi. Ziyarette Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Çakır da hazır bulundu.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Telekom Müdürü Halit Endeş “İzmit Belediyesi’nin engellilere yönelik örnek projeleri ve hassasiyeti olduğunu hepimiz biliyoruz. Projemizin de Kocaeli de ilk olarak İzmit Belediyesiyle hayata geçecek olması ayrı bir anlam taşıyor.  Belediyede, sağır ve dilsiz vatandaşların iletişimini sağlamak amacıyla bir hat tahsisi yapılıp bu hat üzerinden istek ve şikayetlerini iletebilecekler” dedi.  

 

ENGELLER ORTADAN KALDIRILDI

 

Yapmış oldukları ziyaretleri ve hazırlamış oldukları anlamlı projeleri için Halit Endeş ve beraberindekilere teşekkür eden Başkan Doğan da “iletişim çağında yaşıyoruz, herkesin hakkı olan iletişimde engellilerimiz için de sınır olmamalı. Engellilerimizle ilgili yıllardır beklenen adımlar hükümetimiz tarafından son 10 yıldır atıldı. Anayasamızda engellilerimize yönelik bir maddemiz yoktu. Sosyal güvenlik ve aldıkları bazı hizmetlerin geliştirilmesi dahil bir çok önemli aşama bu dönemde elde edildi. Engelsiz şehirler, engelsiz yollar, engelsiz parklar, engelsiz binalar şeklinde birçok kavram bu süreçte ortaya çıktı. Hükümetimiz tarafından hayata geçirilen bu önemli projelerle birlikte bizde İzmit Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla engelli dostu belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda gerçekten çok örnek çalışmalarımız var. Eskiden yapılan hizmetlerde  engellilerimizin varlığı dikkate alınmamış. Camide ibadet etmek isteyen engelli bir vatandaşımız camiye bile giremezken, bu engele İzmit Belediyesinin adımlarıyla çözüm bulundu. Zincirlikuyu Camimize Belediyemiz tarafından yaptırılan engelli asansörü engelleri kaldırma yolun da atılan adımların önemli bir örneği.

 

İLKLERİN BELEDİYESİ

 

Engelsiz iletişim projesinin Kocaeli de ilk defa İzmit Belediyesi’nde hayata geçecek olması ayrı bir anlam taşıyor. İzmit Belediyesi ilkleri, çok seviyor. 5 yıldır yeni İzmit sloganıyla bir çok projeyi hayata geçirdik. İnşallah bu projeyle engelli kardeşlerimizin telekominasyon konusunda engelsiz vatandaşlarımızdan farkı olmayacak. Artık hedef, engellilerimizin engellerini hissetmeyeceği şekilde yaşamalarını sağlamaktır”  şeklinde konuştu.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817