İzmit Belediyesi’nden Yeni Bir Hizmet

Filial terapi, aile terapisi ve oyun terapisi ile 3-12 yaş arasındaki  hem normal gelişim gösteren, hem de duygusal, davranışsal ve gelişimsel güçlükleri olan çocuklar ile ailenin yaşadığı problemler çözüme kavuşturulacak.

AİLE REHBERLİK MERKEZİNDE

Filial terapi ile anne babalara oyun yoluyla çocukla ilişkiyi güçlendirmeyi öğretmek, oyun terapi ile de çocukların duygularını ve yaşadıkları sorunları dışa vurma fırsatı vererek, bunlarla yüzleşmesini ve çözüm yolları bularak baş etmesini sağlamak için  düzenli seanslarla anne ya da baba çocukla oynarken gözlemlenecek, ön eğitimden sonraki eğitimlerde oyun seanslarının analizi yapılacak.

Psikolog Seyhan Türkmen Yalım tarafından uygulanacak yöntem için Aile Rehberlik Merkezi’nde oyun odası oluşturuldu ve ailelerle görüşmelere başlandı.

Cephanelik bölgesindeki Kadın Sosyal Yaşam Merkezi içinde bulunan Aile Rehberlik Merkezi’nde randevulu olarak ailelerle görüşmeler yapıldığını söyleyen yetkililer “ ücretsiz olan hizmetlerden yararlanmak isteyenler  331 54 00 ve 318 00 00 - 2213  nolu numaradan randevu alabilirler” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817