İZMİT BELEDİYESİ’NE 300 MİLYONLUK BÜTÇE


Meclise Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yurt dışında olduğu için Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut başkanlık etti.

Mecliste belediyenin şirketi Sarbaş AŞ.’nin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin “ i”  bendi gereğince sermayesinde azaltılma yapılması ve azaltılan miktarın belediye hesaplarına aktarılması teklifi ile ilgili İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün yazısı detaylı görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi.

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

Mülkiyeti belediyemize ait olan taşınmazların 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine istinaden satışının yapılması hususunda Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi teklifi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem maddesiyle ilgili olarak AK Parti belediye meclis üyesi İbrahim Elgin “ biz mali durumumuz kötü diye taşınmazlarımızı satmıyoruz. Arsa satışlarından 20 tanesi zaten işgalli ve vatandaşlarımız bunları almak istiyor” dedi. Başkan Vekili İbrahim Bulut ise konuyla ilgili şunları söyledi: “ 20 parsel yeni şuyulandırma ile belediyemize geçmiş. O parsellerden bir şey olmaz. Bu parselleri birilerinin alması ve  değerinde satmak güzel. Bu taşınmazların satışı keyfiyet değil, zorunluluktur.”

Meclisin 8 ve 9. maddeleri komisyon raporları olduğu için geldiği şekliyle kabul edildi.

2019 TAHMİNİ BÜTÇE 300 MİLYON

Mecliste İzmit Belediyesinin 2019 Mali Yılı Bütçesi de görüşüldü. Buna göre belediyenin 2019 yılı tahmini bütçesi 300 milyon lira olarak kabul edildi. İzmit Belediyesinin 2018 yılı bütçesi 255 milyon liraydı.

Meclis üyesi İbrahim Elgin, bütçeyle ilgili olarak  “bütçeyi 2009 da 60 milyondan alıp 300 milyona çıkartıyoruz Bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 80-90 arasında. Bazen bütçeler yüzde yüz tuttu. Türkiye ve Dünya genelinde bütçe gerçekleşme oranı yüzde 70 olunca başarı olarak kabul edilir. Demek ki İzmit Belediyesi başarılı olmuştur. Muhalefet çalışmamız aferin diye bütçeye neden hayır diyor anlamış değiliz. 

Bizim paramız bereketlidir. Eskiden borçlar eleştiriliyordu, şimdi borç yok neyi eleştireceksiniz. İzmit 10 yıldır çok gelişti” şeklinde konuştu.

BELEDİYEDE KRİZ YOK

Başkan Vekili Bulut da bütçeyle ilgili olarak şunları söyledi “Bulut “ kamu kurumları ticaret yapmaz hizmet eder. Vadi İzmit Projesi bir başarıdır. Orada hiçbir şey yoktu. Şimdi ise ortada bir değer vardır. Hizmet standartlarımız artıyor. Bütçemizin üçte birini Temizlik İşleri oluşturuyor. Proje üretmek zorundayız. Bütçeyi 255 den 300’e çıkartıyoruz. Bütçeyi arttırmayarak düşük tutarak kağıt üstünde yüzde yüz tutturmakta mümkündür. Bu doğru mu olurdu. Bence hayır. Bu yıl 300 milyona çıkartmak şehre kazandırır. Belediyemizde herhangi bir kriz yok  Devlete borç yok, kredi de almıyoruz. Satılan arsalar da şuyulandırmadan kaynaklı ve vatandaşın talebiyle oluyor. İzmit Belediyesini her zaman büyütüyoruz. Fen İşleri 2018 yılında 50 milyonluk yatırım yaptı. Bir dönem vardı, kriz yoktu, belediyenin itibarı yoktu, maaş için belediye önünde yatan işçiler vardı. Şimdi bunların hiçbiri yok. 

Bir sonraki meclisin 4 Aralık Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817