İZMİT BELEDİYESİ’NE ANLAMLI DESTEK
 Bitkisel atık yağların toplanması konusunda başarılı çalışmalara imza atan İzmit Belediyesine destekler her geçen gün artıyor. Kendi bünyesinde stajyer olan Çevre Mühendisliğinde okuyan öğrenciler, evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları belediyeye teslim ederek projeye destek oldular.

 

AYDA 500-1000 LT ATIK YAĞ

 

Projenin ilk dönemlerinde hanelerden ayda ortalama 30-40 litre atık yağ toplandığını, şimdilerde ise bu rakamın yapılan eğitimler ve bilgilendirme çalışmaları sayesinde 500-1000 lt civarında olduğunu belirten İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlarımızın projeyi böylesine kabullenip, çevreye bu denli duyarlı olmasından gayet mutlu.

 

ARAYIN GELİP ALALIM

Vatandaşlarımız evlerinde yaptıkları kızartmalardan ve yemeklerden oluşan atık yağları lavaboya dökmeyerek ayrı biriktiriyor. Bu sayede hem çevre kirliliği oluşmuyor hem de doğal kaynaklarımız korunuyor.  Vatandaşlarımızın 318 00 77 numaralı telefon aranarak atık yağları evlerden aldırabildiklerini, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirten İzmit Belediyesi yetkililer vatandaşlarımız biriktirdikleri yağların 4-5 lt olduktan sonra belediyeyi aramaları konusunda bilgilendirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817