İZMİT BELEDİYESİ’NİN 2016 YILI BÜTÇESİ 180 MİLYON
 Meclisin açılışında bir konuşma yapan Başkan Doğan 1 Kasım seçimleriyle ilgili görüşlerini dile getirerek” önemli bir genel seçim yaşandı. Vatandaşlarımız dünyada ender görülecek oranda bir katılım gösterdikleri. Ülkemizdeki demokrasimiz hızla gelişiyor. İleri demokrasiye de mutlaka ulaşacağız. Büyük bir huzur içinde geçen seçim sonucunda milletvekili seçilen arkadaşlarımızı tek tek kutluyorum. İzmit Belediyesi olarak bu seçimlerde de bir arkadaşımızı milletvekili olarak meclise göndermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A

 

CHP Grup Başkan Vekili Ersin Albayrak da yaptığı konuşmada Ak Parti’nin seçimlerde büyük bir başarı elde ettiğini belirterek” Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek lazım. Başarınızdan dolayı sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

Meclis toplantısında İzmit Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesinin 180 milyon lira olması oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçe ile ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Doğan” Her yapıcı eleştiriden ders alırız. İzmit Belediyesi ne yaptığını iyi bilen belediyeyiz.

 

HEDEF 250 MİLYONLUK BÜTÇE

 

 Bütçemiz sürekli büyüyor. Göreve geldiğimiz 6 yıl önce bütçemiz 69 milyondu. Geçen sene 160 milyon oldu. 2016 yılı bütçemizde 180 milyondur. Benim gönlüm İzmit Belediyesi’nin bütçesinin en az 250 milyon olmasıdır. Bunu hak eden bir belediyeyiz. Her kuruşumuzu bu şehir için harcıyoruz. Her şeyimiz açık, nereye  ne kadar harcama yaptık her şeyi görebilirsiniz. Personel giderimiz yüzde 18’lere indi. Bütçemizin yüzde 30’unu yatırıma yönlendiriyoruz. Şimdiye kadar hep  bütçemizin gerçekleşme oranı yüksek oldu. Buna herkes alışınca  2015 yılı bütçesinin yüzde 80’lik gerçekleşmesi garip karşılandı.

Türkiye’ye örnek  projeler yapıyoruz. Kuruşun hesabını verecek şekilde harcama yapıyoruz. Para konusunda çok titiziz. Boşa harcanan kuruşumuz olmasın istiyoruz. Kendi paramıza göstermediğimiz hassasiyeti gösteriyoruz. 2016 bütçemiz,  vadettiğimiz 2023 vizyon projelerinin gün yüzüne çıktığı bir bütçe olacak. Güzel işler yapılıyor. Herkesin içi rahat olsun. İzmit Belediyesi’nin parası güvenli ellerdedir” dedi.

Toplantıda bir sonraki meclis toplantısının 1 Aralık Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817