İZMİT BİSİKLET ŞEHRİ OLACAK

Türkiye’de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla en sistematik ve ciddi çalışmaları yürüten belediyenin İzmit Belediyesi olduğunu hatırlatan Başkan Doğan, İzmitlilerin bisiklet yollarını daha çok kullanması ve bisikleti yaşamlarına daha çok dahil etmesi gerektiğini söyledi. Bisiklet yollarının otopark haline getirilmemesini isteyen Başkan Doğan, “Yeni bisiklet yollarıyla ve akıllı bisiklet uygulamasıyla İzmit, Türkiye’nin bisiklet şehri haline gelecek.” dedi.

Göreve geldikleri andan itibaren sürdürdükleri çalışmaların büyük bir titizlik ve kararlılıkla sürdürüldüğüne değinen Doğan, Avrupa şehirlerine göre bisiklet kullanımı konusunda çok geride olduğumuzu söyledi. Bu sorunu aşmak adına 5.500 çocuğa bisiklet dağıtmak, Bisiklet Trafik Eğitim Merkezi, bisiklet turları gibi önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Doğan, bisiklet kullanımının sağlık konusunda olduğu kadar ekonomik anlamda da faydalar sağladığını hatırlattı.

Akıllı Bisiklet Uygulaması ile birlikte şehirde bisiklet kullanımının daha da artacağına inandığını söyleyen Başkan Doğan uygulamanın çok yakında hizmete gireceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817