İzmit-Gölcük Tramvay Hattı İçin İlk Adım Atıldı

Yıllardır kent gündeminde bulunan, İzmit- Gölcük arasında hayata geçirilmesi planlanan hafif raylı sistemle ilgili ilk somut adım atıldı. Kartepe- Körfez metrosunun şimdilik rafa kalkması ile kentin güneyine yönelen Büyükşehir Belediyesi, Güney Hafif Raylı Sistem Hattı Fizibilite Etüdünün Hazırlanması ihalesini tamamladı. Yolculuk sayıları, duraklar ve güzergahın belirleneceği çalışmayı, ihaleyi alan Tümaş Türk yürütecek.

HER AYRINTI ÇALIŞILACAK

Tümaş Türk, öncelikle Gölcük-İzmit hattında raylı sistemin yapılacağı hattı belirleyecek. Hat üzerinde oluşturulacak durakları, hat üzerinde aktarma noktalarını belirleyecek. Hattın geçeceği bölgelerdeki yolculuk oranları, hattın yapılması planlanan tarihinde ne kadar yolcu olacağı ile ilgili tahminler de fizibilite çalışmasında yer alacak. Aynı zamanda hattın ne zaman yapılması gerektiği ile ilgili öneriler de yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817