İzmit karıştı
İstanbul Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasına karşı çıkan eylemcilere yönelik polisin şiddetli müdahalesine tepki gösterenler dün akşam saat 19.00 sıralarında İzmit Cumhuriyet Parkı'nda toplandı. Sayıları Polisin müdahale etmediği ve sayıları 500-600 kişiyi olan grup, gece saat 23.30 sıralarında olaysız bir şekilde dağıldı. Fakat gecenin ilerleyen saatlerinde sosyal medya üzerinden organize olup, yeniden buluşan grup, İzmit merkezini savaş alanına çevirdi.

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER
Cumhuriyet Parkı'nda gece saat 02.00 sıralarında yeniden bir araya gelen grup, sürekli “Hükümet istifa”, “Her yer taksim, her yer direniş”,”Sağ sol yok direniş var” , “İzmit uyuma” sloganları attı. Ellerindeki bira ve şaraplarla “Tayyip şerefine” diyerek alkol alan grup, şarkılar söyleyip, halay çekti. İnönü Caddesi'ni aralıklı olarak trafiğe kapatan eylemcileri polis sadece uzaktan seyretmekle yetindi. Eyleme katılanların sayıları saatler ilerledikçe daha da arttı. Yaklaşık bin kişilik gurup saat 03.00 sıralarında aniden Alemdar Caddesi'ne yönelerek sloganlar eşliğinde yürüyüş yoluna indi. 
 
SATNDLAR YIKILDI
Taşkınlık yaparak yürüyüş yoluna inen eylemciler, aldıkları alkolün de etkisiyle Cumhuriyet ile Hurriyet Caddesi'nde t yürüyüşe geçti. Yürüyüş yolu üzerine İzmit Belediyesi tarafından kurulan standları yıkan grup, çevredeki işyerlerine de zarar vermek istedi. Grup içinden bazı kişiler çevreye zarar verilmemesi için sık sık uyarıda bulundu. Bu arada polis müdahale etmediği grubu uzaktan takip etmekle yetindi. 


BİBER GAZLI SU SIKILDI
Eylemciler daha sonra AKP binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis, Kocaeli Üniversitesi Anıtpark yerleşkesi önünde ve ara sokaklarda barikat kurdu. Guruplar barikatları görünce ikiye ayrıldı.  Polis guruba dağılmaları için uyarıda bulundu. Ancak uyarılara rağmen gurup dağılmadı. Grup içinden bazıları polisin üzerine taş ve bira şişeleri atılmaya başlayınca, polis de biber gazlı tazyikli suyla karşılık verdi. Guruptakiler bölgede açık kafelerin masa ve sandalyeleriyle polise saldırmaya devam etti. Polis de bu saldırıya gazlı müdahale ile karşılık verdi. 

ESNAF ARABULUCU OLDU
Eylemci gurup çevredeki çöp konteynırları, masa ve sandalyelerle barikat kurdu. Polis müdahale etmek isteyince ara sokaklara dağılan guruplar ile polis arasında kovalamaca başladı. Ara sokaklarda sabahın saat 05.00'inde devam eden kovalamacadan sabah namazı için camiye giden bazı vatandaşlar da etkilendi. Özellikle atılan gaz bombaları yüzünden polise tepki gösterdi.  Çevrede araçları ve iş yerleri bulunan bazı vatandaşlar ise olaylar sırasında polis ile eylemci gurupların arasına girerek olayları yatıştırmaya çalıştı. Polise gaz sıkmayın, eylemcilere taş atmayın, iş yerlerine zarar vermeyin dediler. Ancak olaylar daha da büyüdü.
 
SABAHA KADAR SÜRDÜ
Polis ekiplerinin bir bölümü Ak Parti binası çevresinde önlem alırken, büyük bir bölümü ise sokak arasına girerek yollara konteynırlar ve çevreden buldukları malzemeler ile barikat kuran gurupların peşine verdi. İzmitliler gürültüye ve gaz kokusuna uyandı.  Polis İnönü Caddesi, Cumhuriyet, Hürriyet, Alemdar ve Leyla Atakan Caddeleri ile ara sokaklarda uzun süre eylemci gurupları kovaladı.


YARALILAR VAR
Dağılan ve Cumhuriyet Parkı'nda tekrar toplanan yaklaşık 150 kişilik guruba, polis yine gazlı su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu.  Eylemci guruplar ara sokaklara kaçışırken,  gürültüden uyuyamayan ve biber gazına maruz kalan vatandaşlar polise tepki gösterdi. Öte yandan olaylarda bir polis memurunun eli atılan taş ile kırılırken,  2 gazeteci ise sıkılan gazdan etkilenerek hastanelik oldu.  Polis olayla ilgili ilk edinilen bilgilere göre 6 kişiyi gözaltına aldı. Ancak güvenlik kameralarından yapılacak tespitler ile bu gözaltı sayılarının artması beklenirken, sabah saatlerinde belediye ekiplerine haber verilerek toplanma alanı ve olayların meydana geldiği bölgelerde temizlik yapılmaya başlandı. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817