İZMİT KÖRFEZİ’NDE 245 BİN KG ATIK TOPLANDI
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından İzmit Körfezi’nde temizlik çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Denize atılan katı atıkların toplanma çalışması kapsamında, deniz süpürgeleriyle temizlik yapılıyor.

 

3 ADET DENİZ SÜPÜRGESİ

Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisleri ve havadan gerçekleştirdiği denetimlerle İzmit Körfezi’ni koruma altına alırken, deniz yüzeyine ulaşan atıkları temizlemeye devam ediyor. Ekipler bu kapsamda çalışmalarını 3 adet deniz süpürgesi ile gerçekleştiriyor. Gemilerde bir çevre mühendisi ve 3 adet personel görev yapıyor. Çalışmalar kapsamında 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde 22 bin 240 kg atık toplandı.

 

SON 6 AYDA 22 BİN KG

Ekipler çalışmalar kapsamında 2014 yılından bu yana yaklaşık 245 bin kg katı atık topladı. Bu kapsamda 2014 yılında 146 bin 370 kg, 2015 yılında 76 bin 365 kg ve 2016 yılının son altı ayında 22 bin 240 kg atık toplandı. Büyükşehir’in yaptığı çalışmalarla İzmit Körfezi’ne çevre etkileriyle gelen katı atıklar büyük ölçüde engelleniyor. Böylece deniz süpürgelerinin deniz yüzeyinden topladığı atıkların oranı da her geçen yıl azalıyor. Toplanan bu atıklar ise İZAYDAŞ’a yollanılarak imha ediliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817