İZMİT MECLİSİNDE FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
  

 

İzmit Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında İzmit Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. 24 gündem maddesi ile toplanan Meclisin 3. gündem maddesi olan 01.01.2012 – 31.12.2012 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi nedeniyle Meclis Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yerini Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Muzaffer Gülfidan'a devretti.

 

FAALİYET RAPORUNU DEĞERLENDİRDİLER

 

Meclis Başkanlığı görevini alan Muzaffer Gürfidan 2012 Faaliyet Raporu hakkındaki görüşlerini bildirmeleri için Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerine söz hakkı verdi. Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Fikret Gökmen, Devrim Yıldız ve Fahri Örengül Faaliyet Raporu’na ilişkin eleştirilerini meclisle paylaşırken Ak Parti Meclis Üyeleri adına söz alan İbrahim Bulut ve Emine Zeybek eleştirilerin belirli bir amaçla yapıldığını ifade ederek İzmit Belediyesi’nin son 4 yılda büyük işler yaptığını dile getirdiler.

 

ELEŞTİRİLER RASYONEL DEĞİL

 

Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin ardından söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Faaliyet Raporu’na getirilen eleştirilere yanıt verdi. İzmit Belediyesi’nin 4 yıl önce kağıt üzerinde bir belediye olarak başladığı hizmet yolculuğunun Türkiye’ye örnek bir belediye olarak devam ettiğine vurgu yapan Başkan Doğan “ Faaliyet Raporu’na ve hizmetlerimize muhalefet tarafından yapılan eleştirileri anlayışla karşılıyorum. Bu onların en tabi hakkı. Ancak kendilerinden tek ricam rasyonel olmaları ve sadece eleştirmek için eleştirmemeleri. Ben onların makul eleştirilerini göz önüne alarak düzeltmeler yapabilirim. Ancak öyle eleştiriler yapıyorlar ki bu benim şahsımdan çok İzmit Belediyesi’nde görev yapan bürokratları hedef alıyor. Ben şahsımın ve birlikte çalıştığım yol arkadaşlarımın bunları hak ettiğini düşünmüyorum” dedi.

 

SAYILAR YALAN SÖYLEMEZ

 

4 yıllık bütçe gerçekleştirme oranlarının bahseden ve sayılar yalan söylemez diyerek bütçe gerçekleştirme oranlarını hatırlatan Başkan Doğan “ İzmit Belediyesi başarılı bir belediyedir. Bunu rakamlar göstermekte, halkımızda çok iyi bilmektedir. Muhalefetinde bizi Paris ile kıyaslaması başarımızın en büyük kanıtıdır” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Meclis Üyeleri ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın Faaliyet Raporu hakkındaki görüşleri paylaşmalarının ardından oylamaya sunulan rapor 20 – 15 oy çokluğu ile kabul edildi. Faaliyet Raporu’nun kabulünün ardından verilen 15 dakikalık aranın ardından gündemin 4. Maddesi gereğince Encümen Üyeleri’nin seçimine geçildi Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin ortak verdikleri isimler olan Hüseyin Üzülmez, Emine Zeybek, Devrim Yıldız ve Bağımsız Meclis Üyesi Adnan Uysal’ın sözlü önerisi ile aday gösterilen Muzaffer Gülfidan’ın Encümen Üyeliği için gizli oylama yapıldı. Oylama sonunda Hüseyin Üzülmez (29), Emine Zeybek (34), Muzaffer Gülfidan (21)  bir yıllığına encümen üyesi olarak seçilirken Devrim Yıldız (15 ) encümen üyesi olamadı. 

 

RAPOR ÖZETİ OKUNDU

 

Seçimin ardından gündemin 5-23-24. Maddesi Türlü İşler Komisyonu’na, 6. Madde Plan Bütçe Komisyonu’na, 8-9-10-11. Maddeleri İmar Komisyonu’na aktarılırken diğer maddeler oy birliği ile kabul edildi. Nisan Ayı Meclisi Ak Parti Meclis Üyesi Hasan Kırlı tarafından İzmit Belediyesi’nin Denetim Komisyonu’nun hazırlamış olduğu raporun özetini okunması ile son buldu. İzmit Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclisi 07. 05. 2013 Salı günü saat 16.00’da toplanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817