banner2779
banner2752
banner2750

İzmit merkezine yeni bir mesire alanı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark ve Doğu Kışla’nın ardından İzmit merkezine Kocaelililerin hoşça vakit geçireceği bir mesire alanı daha yapıyor.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

İzmitkent’le Cephanelik arasında kalan alanda kent halkının faydalanması için çevre düzenlemesi yapılıyor. Yürüyüş yolları ve piknik alanlarıyla Kocaelililerin uğrak mekânı olmaya aday alanda bulunan binaların bir kısmı yıkılırken kullanılabilir durumda olanlar restore edilerek kullanılacak.

 

Başkan KARAOSMANOĞLU DENETLEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu kapsamda Kent Konut’un İzmitkent etaplarının alt bölümü ile Cephanelik arasında kalan bölümdeki çalışmaları denetledi. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Halk için ne varsa, halkın yararına ne varsa Büyükşehir orada olmaya devam edecek’’ dedi.

 

İFTARDA TALİMAT VERMİŞTİ

Başkan Karaosmanoğlu, Ramazan ayında iftar programına katılmak için gittiği Kent Konut’un İzmitkent etaplarında, evlerin alt bölümünde kalan ve otobanın da altından geçen alanda çalışma yapılması talimatını vermişti. Başkan Karaosmanoğlu’nun talimatının ardından Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler bölgede çalışmaya başladı.

 

ÇALIŞMALAR HEMEN BAŞLADI

Kent Konut’un yaptığı İzmitkent’in tüm etaplarıyla Erenler-Cedit Konutları’nda oturan binlerce kişiyi ilgilendiren proje kapsamında, 4. etabın alt tarafında kalan alan, otobanın altından geçen bölümüyle birlikte elden geçiriliyor. Bu alanda ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapılıyor. Bayırlık alanın uygun bölümlerine oturma grupları ve çocuklar için oyun grupları konulacak.

 

YERİNDE İNCELEME YAPTI

Çalışmaları yerince incelemek için Cephanelik ile İzmitkent arasında kalan bölümde inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu’na İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da eşlik etti. Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, hem çalışmaları denetledi hem de yapılacak projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

YEŞİLLE MAVİNİN BULUŞMASI

Kocaeli’nde çok sayıda vadiyi yeşillendirdiklerini ve yeniden halkın kullanımına sunduklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Yaptığımız parklar, sahil düzenlemeleri, dikilen milyonlarca ağaçla Kocaeli, yeşille mavinin buluştuğu bir kent oldu, olmaya da devam edecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede yaşayan binlerce kişinin gölgesinde serinleyeceği ağaçlar, yürüyüş ve spor yapabileceği bölümler, çocuklar için oyun alanları meydana gelecek’’ ifadesini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751