İZMİT, SANATIN MERKEZİ OLACAK
 İzmit’teki tarihi ve kültürel mirasın sahip çıkılması bakımından büyük önem taşıyan Tarih Koridoru Projesi’nin en önemli ayaklarından olan Kültür Tepesi için hazırlanan 2. Etap projesi, şehre ayrı bir değer katacak. Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü’nden  verilen bilgiye göre, kültürel mirasımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen Tarih Koridoru Projesinin 1.etabı olan Kültür Tepesinin devam niteliğindeki  2.etabın avan projeleri yakında tamamlanacak ve Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayına sunulacak.

                                                       

SANAT AĞIRLIKLI

 

Mevcut tarihi binaların ve ağaç dokusunun korunarak, çevresinde ortaya çıkan peyzaj alanının aktif şekilde kullanıma açılması planlanan çalışmada resim, müzik, edebiyat ve heykel sanatlarına ağırlık veriliyor. Yetkililer, bu tasarım kararlarıyla Kültür Tepesi’nin sanatın merkezi haline geleceğini belirterek

“ Belediye Başkanımız, Kültür Tepesi’nin Paris’teki ressamlar ve İstanbul’daki Pierre Loti Tepesi’nden daha  güzel olmasını istiyor. Bizler de buna göre proje hazırladık. Getirilecek fonksiyonlarla her köşede sanat dallarının harekete geçtiği, engelli, yaşlı ve çocukların da rahat kullanabileceği yol- mekan çözümleri ile mevcut tarihi yapıların harmanlandığı estetik ve aktif bir alan olması planlanmıştır. Proje onaylanır onaylanmaz çalışmalar başlayacaktır” dediler. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817