banner2779
banner2752
banner2750

 İzmit ulaşımda çağ atlayacak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, katıldığı özel bir televizyon programında Kocaeli Ulaşım Ana Planı Kararları, 2004-2012 İzmit Ulaşımı’nda Yapılanlar ve Ulaşım Planı’nda İzmit İçin Geliştirilen Öneriler gibi güncel konularda bilgiler verdi.

 

PLAN DETAYLI İNCELENMELİ

Kocaeli TV’de Ersin Karaca ve Erdal Sertel’in hazırlayıp sunduğu Gündem programına konuk olan Başkan Vekili Özak, “Planın eleştirilmesi için öncelikle iyi incelenmiş olması lazım. Sadece 2 saatlik bir süre planın tamamının anlaşılması için yeterli değil. Detaylı incelendiğinde büyük bir emek verildiği anlaşılacaktır. Ulaşım Ana Planımız 9000 sayfalık büyük bir veriye sahiptir. Şehir ulaşım anlamında nakış nakış işlendi. 12 ilçeye yönelik birçok çalışma var. Bununla ilgili bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Projenin detaylarını anlattığımızda her şey daha iyi anlaşılacak. Tamamen bilimsel veriler ışığında yabancı uzmanlar ve Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenler desteğiyle hazırlanan bir proje olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

KENT İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATTIK

Kent içi trafiğinin hızlı bir şekilde akması için 2004-2012 yılları arasında sadece İzmit İlçesine yönelik 53 milyon TL’lik kamulaştırma bedeli ödeyerek 94 projeyi 350 milyon TL harcayarak hayata geçirdiklerini ifade eden Özak, “Seka Tüneli, Mevlana Köprülü Kavşağı, Adalet Köprüsü, Umuttepe Yolu ve D-100 üzerindeki düzenlemeleri yaparak geçişleri rahatlattık. Yaya köprüleri ile (Mimar Sinan, Adnan Menderes, Turgut Özal) halkımızın sahil şeridine daha rahat ulaşmalarını sağladık. Köy yollarını da unutmadık. 90 km’lik modern yollarla artık köylere ulaşmak hem hızlı hem konforlu” şeklinde konuştu.

 

İZMİT ULAŞIMDA DAHA RAHATLAYACAK

Özak”Mevcut ulaşım sıkıntıların aşılması için planın hazırlanmasına 2010 yılında başlandı. Uzun uğraşlar sonunda hazırlanan planın İzmit Önerileri iyi incelendiği zaman kentin ulaşımı konusunda radikal öneriler getirdiğini görüyoruz.Bu öneriler orta-uzun vadede  İzmit ulaşımına çok önemli katkılar sağlayacak ve İzmit ulaşımında belirgin rahatlama ortaya çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

ESKİ İSTANBUL YOLU ALTERNATİF OLACAK

Başkan Vekili Özak, “Eski İstanbul yolu 2x2 duble yol haline getiriliyor. Alternatif bir güzergâh olarak yeniden inşa ediliyor. Bu kent içi trafiğini de rahatlatacak. Geçmişte çok büyük hizmetler veren bu güzergah kent içi ulaşımına dâhil edilerek daha işlevsel hale getiriliyor. Kamulaştırma büyük ölçüde tamamlandı. Daha akışkan hale gelecek bu yol daha geniş bir şekilde hizmete girecektir. İzmit Ulaşım Planı’yla Kuzey Marmara Otoyolu’na TEM’e ve D-100 ‘e bağlantı sağlanacak; D-100,D-130 ve TEM kent içi ulaşımına daha çok tahsis edilecek ” diye konuştu.

 

OTOPARK SORUNU KALMAYACAK

Kentteki otopark sıkıntısını da çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özak, “Büyükşehir Belediyesi’nin arkasında kalan alan, uzun yıllar atıl durumda kaldı. Şimdi ise 3300 araca hizmet veren devasa bir otoparka dönüştü. Ücretsiz hizmet verdiğimiz bu otoparkın sahil kesimini de yeşillendirerek halkımızın hizmetine sunduk. Sadece İzmit için düşündüğümüzde sahil kenarında 10 bine yakın araç için ücretsiz otopark mevcut. Kentteki otopark sorununun çözülmesi için Ulaşım Ana Planı’nda yeni otopark alanlarını da belirledik” dedi.

 

İZMİT’E YENİ ARTERLER VE KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR MÜJDESİ

Programda İzmit için açılan arterlerden ve kavşaklardan bahseden Özak”Musa Kazım Sokağı 10 metreden 17 metreye çıkarıyoruz. Buradan kuzeye bir bağlantı yapacağız. Kanal Boyu’nun devamı niteliğinde Başaran Caddesi’ne 20 metrelik yol çalışmamız devam ediyor. Bu yol ile birlikte Umuttepe’ye ve Cephanelik bölgesine yeni bir arter kazandıracağız. Çok uzun zamandır sıkıntı olan Yahya Kaptan’a girişi rahatlatacak Yahya Kaptan Köprülü Kavşak projemiz çok yakında hayata geçecektir. Bununla birlikte Kandıra Sapağı bölgesinde yapımına başlanan transit geçişli kavşak en kısa zamanda İzmit halkının hizmetine girecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751