İZMİT’E GÖREV ŞEHİTLERİ ANITI YAPILACAK
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın toplantısına konuk oldu.

Toplantıda konuşan Başkan Doğan "Öncelikle beni konuk ettiğiniz için teşekkür ederim. Aydınlar Ocağımız Kocaeli de önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ciddi çalışmalar yapıyor. Bizlerde şehrimize hizmet etme gayretindeyiz Aydınlar Ocağı’nın İzmit’teki bireylerinin samimiyetlerini, gayretlerini görüyoruz. İzmit Belediyesi olarak sizlerin  yoğunlaştığınız konuları da paylaşarak bu alanda projeler yapıyoruz. Özellikle  milli manevi değerler konusundaki hassasiyetlerinizi biliyoruz, bizlerde aynı hassasiyet içindeyiz. Bugün belki de İzmit Belediyesi kurulduğundan beri hiçbir dönemde olmadığı kadar bu değerlere  sahip çıkmışızdır. Bununla ilgili abartılı konuşmuyorum çünkü yaptığımız çalışmalar ortada. Örneğin Mehteran takımı ilk defa bizler tarafından kuruldu. Servetiye Cephesinin siperlerini gün yüzüne çıkarttık. Aynı şekilde Kınalı Asker açık hava müzesi, Yahya Kaptan Anıtı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, özellikle Batı Trakyadan göçü simgeleyen Milli Kimlik ve Direniş Anıtı, yine  Belsa’nın önündeki Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtını hep biz yaptık.

 

TÜRKİYE’DE İLK

 

Burada ilk kez açıklıyorum; bu da Türkiye de hiç yapılmayan   görev şehitleri anıtı. Türkiye’ de  görev şehitleri ve parkı yok. Onu da İzmit Belediyesi olarak bizler yapacağız. Bu vatan uğruna şehit düşmüş, öğretmen olur polis olur mühendis olur işçi olur memur olur vatana hizmet ederken şehit düşenlerin bir anıt meydanını yapacağız. Bunlara gıaben dua edilsin diye böyle bir anıtı hayata geçiyoruz. Bu anıtın adını da  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini vereceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu görev şehitleri anıt ile ilgili belediye meclisimize teklif edeceğim” dedi. Başkan Doğan, Aydınlar Ocağı’nda Tarih Koridoru Projesi hakkında da bilgi verdi.

 

Otel Asya’daki toplantıya  Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Belediye meclis üyesi İbrahim Elgin, Dr. Mithat Bora Bulut, makine mühendisi İsmail Kaya, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, sigortacı Erdal Baykara, yeminli tercüman Cemal Barış, İSKİ yönetim kurulu üyesi Musa Ordu,  mali müşavir Ahsen Okyar, inşaat mühendisi Tahir Akman ve İdris  Türkten katıldı.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Başkan Doğan’a toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817