İZMİT’E OLİMPİK YÜZME HAVUZU
 İzmit’e olimpik yüzme havuzu yapılacağı öğrenildi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın verdiği bilgiye göre olimpik yüzme havuzu ile ilgili çalışmalarının sonuna gelindi. Başkan Doğan, olimpik yüzme havuzunun yapılacağı SEKA Devlet Hastanesi karşısındaki yaklaşık 10 dönümlük alanda incelemelerde bulundu.

 

KOCAELİ’DE YÜZME GELİŞECEK

 

 

Olimpik yüzme havuzlarının İzmit’in en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunuz belirten Başkan Doğan “üç tarafı denizlerle çevrili bir Türkiye’de çocuklarımıza yüzmeyi yeterince öğretemiyoruz. Şimdi artık bu durumu düzeltmenin zamanı geldi. İzmit’i ön plana çıkaracak, yüzmede Dünya ve Avrupa şampiyonalarına ev sahipliği yapacak bir hale getirmek için kollarımızı sıvadık. Uzun zamandır bunun alt yapısıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Gençlik Spor Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz imar çalışmalarımızın sonucunda bu bölgedeki 10 dönümlük bir alan üzerinde olimpik yüzme havuzu kararı aldık” dedi

 

İHALE İÇİN GÜN SAYILIYOR

 

Projeyle ilgili gerekli imar tadilatlarının tamamlandığını, ihale için gün saydıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ hazırlanan mimarinin biraz daha geliştirilmesini istiyoruz. Genel Müdürlüğümüzle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz dönem Gençlik Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile birlikte çok başarılı çalışmalar yaptık. Bu dönemde de bu işbirliğimiz devam edecektir.

Bir anlamda Belediye Başkanlarının görevi şehre yatırımların yapılmasını sağlamaktır. Adaylık vaatlerimiz içerisinde de şehrimize olimpik yüzme havuzu kazandıracağımızı söylemiştim. Bu konuda çok hızlı yol alıyoruz. Yakın zamanda projeyle ilgili zemin etütlerimiz başlayacak. Bu havuzda yüzme adına Türkiye ve dünya çapında büyük işler olacak. Bizler, zaten İzmit Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek yüzme çalışmaları yapıyoruz. Okul bahçelerine kurduğumuz yüzme havuzlarıyla 20 bin öğrenciye yüzme öğrettik. Yüzmeyi sevdirdik. İnşallah önümüzdeki yaz yine aynı hizmetlerimiz devam edecek.

 

YÜZME GELİŞTİRİLECEK

 

Yapmış olduğumuz bu yüzme faaliyetleriyle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne örnek olduğumuzu ve ilimizdeki diğer belediye başkanlarının da çalışmayı kendi bölgelerinde uyguladıklarını biliyoruz. Kocaeli’mizde yüzmeyi geliştireceğiz. Yüzme sağlık demek, spor demektir. Aynı zamanda yüzme şehirlerin ve ülkelerin tanıtımında sportif başarılarda önemli rol almaktadır. Bu anlamda yatırımlarımızı adım adım takip edeceğiz. Bir iki yıl içerisinde mükemmel bir tesisi şehrimize, ülkemize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817