İZMİT’E TURİZM İRTİBAT BÜROLARI KURULUYOR
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, turizm kenti İzmit için çalışmaların devam ettiğini belirterek” bu şehre turizm yakışacak” dedi.

Başkan Doğan, Sabri Yalım Parkı’na ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne turizm irtibat büroları kurulacağını söyledi. 

Konuyla ilgili Sabri Yalım Parkı’nda incelemelerde bulunan Doğan” şehrimizde yeni Türkiye vizyonuna uygun hazırlıklar devam ediyor.

 

ÇALIŞMALAR 5 YIL ÖNCE BAŞLADI

 

Bizler beş yıl önce yeni bir İzmit sloganıyla şehrimin 2023-2053 hedeflerine uygun çalışmalarını başlatmıştık. Bu alandaki en önemli çalışmamız turizm alanındaydı. Tarih Koridoru Projesiyle tarih turizmine, sağlığa verdiğimiz önemle sağlık turizmine,  Gölkay, Ekoparok,  Paşasuyu ve Cephanelik gibi mesire yerlerini hayata geçirmekle doğa turizmini gerçekleştirmeyi hedefledik. Bugün bu anlamda çok önemli bir  noktaya geldik. Artık şehrimizi turizm de  bütün dünyaya pazarlayacak, İstanbul’daki turizm firmalarının kataloğuna girecek ve buraya gelecek turistleri en iyi şekilde ağırlayıp onlara şehri tanıtacak duruma geldik. Bu alanda çok önemli olduğuna inandığımız turizm enformasyon bürosunu kurma hazırlığı içindeyiz. 2 adet olarak düşündüğümüz turizm irtibat  bürosunun birisi Sabri Yalım Parkı’nda diğeri de Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne olacak. Şehir Estetik Kurulu’nun görüşlerini alarak en kısa zamanda Turizm İl Müdürlüğü ile birlikte bu büroları hayata geçireceğiz. Şehre gelen herkes bu bürolardan şehir ile ilgili turizm bilgilerine, gezilip görülecek yerleri, hem basılı evrak olarak  hem de görsel olarak alabilecekler.

 

TURİZM  BU ŞEHRE YAKIŞACAK

 

Hedefimiz şehri turizm kenti yapmaktır. Bu şehre turizm yakışacak. Şehrimizde sanayiden sonra yeni bir sıçrama alanı turizm olacaktır. Bu konuda kararlı bir şekilde yeni bir İzmit vizyonumuzla yeni bir Türkiye vizyonuna uygun hazırlık yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817