İZMİT’E TURSİTLER GELMEYE BAŞLADI
   Yurt dışından gelen bir grup turist İzmit’in tarihi yerlerini gezdiler. Başta Akçakoca Meydanı, Kapanca Sokak ve Kültür Tepesi olmak üzere şehrin turistik yerlerini gezen turistler İzmit’e hayran kaldıklarını söylediler.  

 

ACENTALARA BİLGİLERİ VERİLDİ

 

İzmit’in turizm kenti olması için şimdiye kadar onlarca restorasyon çalışması yapıldığını söyleyen yetkililer, “şehrin tarihi ve turistik yerlerini gösteren harita hazırlayarak bu mekânlarla ilgili TURSAB ile bağlantıya geçerek turizm acentelarına bilgilendirmelerde bulunuldu” dediler.

 Almanya’dan İstanbul’a gelen 35 kişilik bir turist grubu, acente şirketinde inceledikleri Kapanca Sokak, Akçakoca Meydanı ve Kültür Tepesi projelerini görmek istediklerini belirtmeleri üzerine İzmit’e bir tur düzenlendi. Tur rehberi ve belediye yetkilileri eşliğinde Akçakoca Meydanından başlayan gezi Kapanca Sokak ve Kültür Tepesi ile devam etti. Kültür Tepesi’nde Saat Kulesinin ihtişamında ve Körfez manzarasında İzmit’i seyreden kafile hayranlıklarını dile getirdiler.

 

İNANDIK VE ÇOK ÇALIŞTIK

 

Verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan  “ göreve ilk geldiğimiz andan itibaren İzmit’in bir turizm şehri olacağına inandık ve bu amaç için elimizden geleni yaptık. Onlarca konak, camii, hamam restorasyonu gerçekleştirdik. Tabiki bunlar kolay olan hemen tamamlanabilen işler değildi. Çünkü söz konusu olan tarihi yerler ve çoğu  belediyemize ait olmayan istimlak edilerek  çalışmalara başlanabilen yapılardı.

 

 TARİHİNE KAVUŞTU

 

Çok şükür çalışmalarımızı tamamladık. Akçakoca Meydanımız açık hava müzesi gibi oldu. Mahallenin ve bölgenin çehresi değişti, tarihine kavuştu. Kapanca Sokakta restorasyon çalışmalarımız neredeyse bitti. Devam ettiğimiz bazı konaklarımız var ama onalar bizim için engel değil, sokak ve cephe iyileştirmelerimizi tamamladık, yerden yaptığımız aydınlatmalarla sokağımızın gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzel bir yer oldu.

 

 TARİH VE MANZARA BİR ARADA

 

Yine geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız Kültür tepesi 2. Etap projemizle de Tarih Koridoru Projemizin önemli bir ayağını tamamlamış olduk.  Artık gelen misafirlerimiz turlarının sonunda Kültür Tepesinin tarihinde ve eşsiz manzarasında yemeklerini yiyip, çaylarını yudumlayabilecekler.  

 

KAFİLELER ARTACAK

 

İstanbul’un hemen dibinde turistlerin çok kolay ulaşabileceği bir mesafede olmamız sebebiyle TÜRSAB ile iletişime geçerek projelerimizi anlatan kitapçıklar bıraktık.  İstanbul’a gelen Alman grupta bu kitapçıkları inceleyerek gelmek istemişler. Bizde kendilerini en güzel şekilde ağırlamaya çeliştik. İnşallah bundan sonra bu gruplarımızın sayısı ve sıklığı artacak. Artık İzmit sadece sanayisiyle değil, turizmiyle de anılacak ” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817