İzmiti'li Dağcılar, Sarıkamışta Şehitleri Anacak

Dağcılık Federasyonu tarafından Sarıkamış'ta 8 Ocak da düzenlenecek Allahüekber Dağı Şehitleri Anma Tırmanışı'na Türkiye’nin farklı illerinden 95 kulüpten yaklaşık 300 dağcı katılacak. Bunlar arasında İzmit’ten 15 kişilik bir ekip de yer alacak.

Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Demir yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarkamış Şehitlerini Anma Tırmanışı'na katılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek "Tırmanışa katılacak olan dağcılarımız 5 Ocak'ta Sarıkamış'a gelerek Kızılçubuk bölgesinde kurulacak çadırlı kampta geceyi geçirecekler. Dağcılarımız 6 Ocak'ta düzenlenecek 5 kilometrelik şehitleri anma yürüyüşüne yurdun dört bir yanından gelenlerler birlikte katılacaklar  ve ertesi gün Allahüekber Dağı'nın 2 bin 500 metresinde kamp kurup, 8 Ocak'ta şehitleri anma tırmanışını gerçekleştireceğiz. Zirvede şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunacağız” dedi.

Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı  Demir başkanlığındaki dağcılar 5 Ocak Cumartesi uçakla önce Kars’a buradan da karayoluyla Sarıkamış’a geçecekler. İzmitli dağcılar 9 Ocak Çarşamba günü geri dönecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817