İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU 2016 KBB BAŞKAN MESAJI
 İzmit, 28 Haziran 1921’de Türk ordusunun şehre girişiyle 3 yıl süren İngiliz ve Yunan işgalden kurtarılmıştı.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin 28 Haziran 1920’de Yunan ve İngiliz işgalinden birlik içinde verilen büyük bir mücadele neticesinde kurtarıldığını belirtti.

Başkan Karaosmanoğlu, uğranan zulüm karşısında esarete ve işgale alışmamış olan ve bunu kabullenemeyen yürekli ve imanlı halkın, kurtuluş meşalesini Servetiye Cephesi’nde, Kandıra sahillerinde Yahya Kaptanla, Kara Fatma’yla, Servetiye Şehitleriyle ve nice isimsiz kahramanla birlikte yakarak, özgürlüğünü kazandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu eşsiz coğrafyada yüzyıllarca beraberlik ve kardeşlik içinde birlikte yaşamış, vatanı ve özgürlüğü için cephelerde savaşmış bu uğurda sayısız şehit ve binlerce gazi çıkartmış olan bir vatanın evlatları olarak, Ülkemiz için bugünde her zamankinden daha çok fedakârlıklara katlanmak mecburiyeti ile karşı karşıyayız. Ülkemizin her türlü işgalden korunması amacında gösterilecek her türlü gayrette birlik ve bütünlüğümüzün korunması asıldır. Bin küsur yıllık müşterek bir tarih ve coğrafya bilinciyle her türlü farklılıklarımıza rağmen insan üst kimliğiyle her birimizin Adalet, özgürlük ve eşitlik duygularını tatmin edecek anlayışla mücadelemize hep birlikte devam etmek durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyor, ülkemiz için birlik beraberlik, tüm insanlık için barış ve kardeşlik temenni ediyorum. Allah, bu millete bir daha büyük acılar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin… İzmit’imizin kurtuluşunun 95’inci yılı kutlu olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817