İzmit’in köylerine hizmet  yasadan önce geldi
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde İzmit köy muhtarlarıyla yapılan toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “Yeni çıkan yasa ile 30 Mart seçimlerinden sonra köylerin yetkisi ilçe belediyelerine geçiyor. Ama biz belediye meclisinden aldığımız yetki ile köylerimize hizmet vermeye altı ay öncesinden başladık”dedi.

 

KAPILARIMIZ KADIN

ADAYLARIMIZA AÇIK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit köy muhtarlarıyla  bir araya geldi.

Antikkapı’da yapılan toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, bu yerel seçimlerde daha çok kadın muhtar adayı görmek istediklerini belirterek “Kadınların yönetimlerde söz sahibi olması, çevreye nizam gelmesi demek. Bu nedenle kapılarımız sonuna kadar kadın adaylarımıza açıktır”dedi.

 

SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİYORUZ

Büyükşehir olarak köylere ayrı önem verdiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu “Yeni çıkan yasa ile birlikte yetkimiz genişledi. Hizmetlerimiz  artık daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Köylülerimizin öneminin farkındayız. Siz muhtarlara da çok iş düşüyor. Köylerimizde bulunan ihtiyaç sahibi insanları belirlemek ve belediyemize söylemek sizlerin görevi. Siz bildireceksiniz biz yapacağız. Burada üzerimize düsen sorumlulukları yerine getirmek zorundayız.”dedi.

 

DOĞAN: YENİ YASA İLE YETKİLERİMİZ ARTTI

Başkan Nevzat Doğan ise daha önceki yasaya göre yetkileri olmadığı için ilçe belediyelerin köylerle ilgili bir çalışma yapamadığını söyledi. Başkan Doğan, “Çalışmalarımızı Büyükşehir Belediye’mizin bünyesinde gerçekleştiriyor, hizmeti eksik bırakmamak için elimizden geleni yapıyorduk. Fakat elimizde yetki olmadığı için ödenek çıkarmakta zorlanıyorduk.

Yeni çıkan yasa ile 30 Mart seçimlerinden sonra köylerimizin yetkisi bize geçiyor. Ama biz belediye meclisinden aldığımız yetki ile köylerimize hizmet vermeye altı ay öncesinden başladık.”dedi.

 

ENGELLERE RAĞMEN KARARI ÇIKARDIK

Meclisten bu kararı çıkarırken engellemelerle karşılaştıklarını da kaydeden Başkan Doğan, “ Karşı çıkanlar oldu ve bu konuda hayır oyu kullandılar. Çok şükür ki çoğunluk elimizde olduğu için karar meclisimizden rahatlıkla çıktı. İzmit Belediyesi çevre köylere altı ay öncesinden hizmet götürmeye başlamıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817