İZMİT’İN MODERN PAZARLARI

Başkan Doğan göreve gelmeden önce İzmit’te bir tane bile  kapalı pazar bulunmazken bugün kapalı pazar sayısının 10’u bulduğu kaydedildi. Eskiden sokak aralarında oldukça zor şartlarda faaliyet gösteren pazarcı esnafı kapalı pazarlar ile birlikte çok daha sağlıklı ve modern ortamlarda işlerini yaparken, vatandaşlar da her türlü hava koşulunda rahat bir şekilde alış verişlerini yapabilmenin mutluğunu yaşıyor.

KEYİFLİ ALIŞ VERİŞLER

İzmit’teki kapalı pazarlarda sadece esnafların tezgahları bulunmuyor, sosyal donatıları, bebek bakım yeri, tuvaleti, zabıta birimi gibi alış verişin dışında alanlarda yer alıyor. Kapalı pazar alanlarında vatandaşların düğün, sünnet gibi cemiyetlerini de rahatlıkla yapabildiğini söyleyen İzmit Belediyesi yetkilileri “ halen Yeşilova, Yenişehir, Kuruçeşme, Akmeşe, Plajyolu, Ayazma da kapalı pazar bulunuyor. Alikahya’daki pazar da yakında hizmete girecek. Modern Hayvan Pazarı, 41 Burda AVM’deki ekolojik pazar, Türkiye’de ilk olan Üniversitesi Pazarı ile İzmit’te pazar kültürü de değişti. Belediye Başkanımızın büyük önem verdiği kapalı pazarlardan hem satıcılar hem de vatandaşlar son derece memnunlar.

HERKES MEMNUN

Kapalı pazarların içerisinde tuvaletinden lavabosuna, çay içme yerine, zabıta birimine, bebek emzirme yerine kadar halkımızın sadece pazar ihtiyacını değil diğer ihtiyaçlarını da karşılayabildiği alanlar bulunuyor. Artık pazarlarda ne esnafımız ne da vatandaşımız  yağmurdan, çamurdan, güneşten etkileniyor. Pazarcımız da bir gün önceden gelip direği ile, tentesiyle uğraşmıyor, aynı gün tezgahını kurup keyif içinde satışını yapıyor” dediler. İzmitli pazarcı esnafıyla vatandaşlarda kapalı pazarlardan memnun olduklarını belirtip Başkan Doğan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817