İzmit’in Pasta Ustaları İzmek’te Yetişiyor

Doğum günü, nişan, düğün gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan pasta yapımı kursuna katılan kursiyerler, bunu meslek haline getirme hedefinde. İZMEK’in açtığı kurslarla ulaşıyor. Kurslar sayesinde pek çok vatandaş meslek sahibi olup aile bütçesine katkı sağlıyor, öğrendiklerini kazanca çeviriyorlar.

30 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

Çukurbağ Mahallesi’nde bulunan İZMEK Çukurbağ Kurs Merkezi’nde faaliyetini sürdüren ve 30 kursiyerin katıldığı pasta yapım kursları Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 09.00-16.00 saatleri arasında kurs eğitmeni Kadriye Öztürk’ün öğretmenliğinde gerçekleşiyor.

SERTİFA KAZANACAKLAR

Yetkililerden alınan bilgiye göre Kasım ayında başlayan “Pasta Yapımı ve Sunumu Kursu” 8 aylık eğitimin ardından Haziran ayında bitecek olup kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Kurs Bitirme Sertifikası” almaya hak kazanacaklar.

ÇEŞİT ÇEŞİT PASTA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan eğitmen Kadriye Öztürk ise, “8 aylık kurs süresinde kursiyerlerimize iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel konular, kişisel bakım, iş kıyafeti ve kullanımı, hijyen ve sanitasyon, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri, karbonhidratlar, proteinler, yağlar ve günlük gereksinimleri, besin grupları, süt ve türevleri, çırpılarak hazırlanan hamurlar, pastalar, kekler ve çeşitleri hazırlama ve uygulamaları, krema hazırlama, sos ve şuruplar, jöle, şekerleme ve çikolataların kullanımları, çikolata çeşitlerinin kullanımı, gato pastalar, baton pastalar gibi konularda teknik bilgiler verilirken, dekoratif tekniklerle pasta süsleme, maket pasta üzerine motif yerleştirme, pasta süslemede kullanılan araçların tanıtılması kullanılması konuları da işleniyor” ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817