İZMİT’İN YENİ SEKA PARK’I CEPHANELİK
 Cephanelik bölgesi, doğal ortamı ve vatandaşların yoğun ilgisiyle adeta şehrin yeni Seka Parkı haline geldi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük çabaları sonucu Cephanelik bölgesinde yapılan FİFA standartlarındaki spor kompleksi, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi ve mesire yeri ile bölge adeta yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Sadece hafta sonları değil hafta içinde de vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Cephanelik mesire alanı, şehir merkezine yürüme mesafesinde, ağaçlar içinde, kuş sesleri ve deresiyle insanları adeta cezbediyor.

 

VATANDAŞLARDAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

Yeşillikler içinde doğallığı korunarak hazırlanan Cephanelik Mesire alanı, evlenen çiftlerin düğün çekimleri için de tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sık sık bölgeye giderek vatandaşlarla sohbet ediyor. Vatandaşlar, mesire yeri sayesinde, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, dinlendiklerini belirterek Başkan Doğan’a İzmit’te böyle bir  yer kazandırdığı için teşekkür ettiler.

 

AVRUPA’DA ÖRNEĞİ YOK

 

Başkan Doğan da “ 2009 yılında İzmit Belediyesi olarak, atıl duran bu bölgeyi halkımızın hizmetine  sunmak için harekete geçtik. İlk etapta 5 bin kapasiteli FİFA standartlarında stadı, kapalı spor salonları,

tenis, voleybol, basketbol alanlarının da bulunduğu bir spor kompleksini yaptık. Bununla da yetinmeyip yaklaşık 50 dönümlük bir alana Türkiye’de ve Avrupa’da örneği olmayan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni şehrimize kazandırdık. 2 yıl önce de 47 dönümlük yeri mesire alanı olarak düzenledik. Burada her şey doğal. Şırıl şırıl akan dersi, kuş sesleri ve ağaçlar altında serin bir atmosferi ile Cephanelik mesire yerine herkesi bekliyoruz. Böyle bir mekan Avrupa’da bile yok. Şehrimizin batısında Sekapark, doğusunda da Cephanelik Mesire yeri halkımızın hizmetindedir. İzmitimiz, halkımız en güzel şeylere layık” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817