İzmit'liler Kana Kana Çeşmeden Çorba içiyor!
İzmit Belediyesi’nin 3 ayrı noktada bulunan çorba çeşmeleri büyük ilgi görüyor. İlki Sabri Yalım Parkı’nda geçtiğimiz Mayıs ayı içinde faaliyete geçirilen çorba çeşmesine yoğun ilgi olunca Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki Doğu Kışla Gençlik Parkı girişinde ikincisi hizmete girmişti. Geçtiğimiz Kasım ayında Alikahya’da üçüncüsü faaliyete geçirilen  çorba çeşmelerinden  hafta içi 07.00-09.00 saatleri arasında  ücretsiz sıcak çorba  servisi yapılıyor.

Belediye’nin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Yetkilileri, bir ay içinde her 3 çorba çeşmesinden 58 bin 882 kişiye  ücretsiz çorba verildiğini söylediler. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da  bazı kesimler tarafından çorba çeşmelerinin  eleştirildiğini belirterek” Bizler bu eleştirileri görmezden geliyoruz. Önemli olan vatandaşın bu konuda ne  düşündüğüdür. Rakamlar ortada. İzmitliler çorba çeşmelerini benimsemiştir. Sosyal belediyecilik alanında örnek bir çalışma olan çorba çeşmelerinin verdiği mesaj önemlidir. Biz, İzmit’in kaynaklarını İzmitliler için harcıyoruz” şeklinde konuştu.  Yetkililer, İzmit’in nüfusunun yaklaşık 320 bin olduğunu hatırlatarak” Buna göre her 5 İzmitliden biri ayda bir kez çorba çeşmesini kullanmaktadır” dediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817