İZMİT’TE 30 BİN KİŞİ İFTAR AÇTI
 İzmit Belediyesi tarafından mahallelerde düzenlenen toplu iftar  ve  etkinliklerle Ramazan dolu dolu geçti.

Birlik beraberlik, paylaşma duygularını arttırmak amacıyla mahallelerde düzenlenen toplu iftar organizasyonlarıyla İzmit’te 30 bin kişi birlikte oruç açmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadı.   Şehir genelinde 12 noktada gerçekleştirilen iftarlarla zengininden fakirine, yerlisinden yabancısına herkes Ramazan ruhunu birlikte yaşadılar.  

 

HER MAHALLEDE ETKİNLİK VARDI

 

Düzenlenen toplu iftarların yanı sıra belediye tarafından Ramazan ayı boyunca Kültür Tepesi ve Doğu Kışla Parkı başta olmak üzere İzmit’in tüm mahallerinde etkinlikler düzenlendi.  İftar sonrasında köylerde dâhil olmak üzere İzmit’in  mahallerine giderek başta çocuklar olmak üzere vatandaşların keyifli zaman geçirmesi için çalışan İzmit Belediyesi, şehir genelinde dolu bir Ramazan geçmesini sağlamış oldu.

 

RAMAZAN RUHU YAŞATILDI

 

Düzenlenen etkinliklerle Ramazan ruhunu şehrin her noktasında yaşattıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,  “on bir ayın sultanı Ramazan ayını şehrimizde dolu dolu geçirdik.  Şehrimizin dört bir yanında düzenlediğimiz toplu iftarlarımızla binlerce kişiyi aynı masalarda buluşturduk. Bu iftarlarımız sayesinde aynı mahallerde oturup, birbirini görmeyen, tanımayan insanları buluşturup, görüştürdük. Tüm halkımızla paylaşmanın hazzını yaşadık.  Kültür Tepesi ve Doğu Kışla’da 30 gün boyunca etkinlikler düzenlerken,  köylerimizde dahil melallerimizde başta çocuklarımızın olmak üzere tüm sakinlerin Ramazan ruhunu yaşamları için programlar gerçekleştirdik.

 

GELENEKLERİNİ GÖREREK YAŞASINLAR İSTİYORUZ

 

İftar sonrasında gerçekleştirdiğimiz Ramazan eğlenceleri ile İzmitlilere özlenen Ramazanları yeniden yaşatmaya çalıştık.  Çünkü biz çocuklarımıza biryandan gelecekleri ile ilgili her türlü imkanı sunarken geleneklerini de görerek yaşasınlar istiyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817