İZMİT’TE 8 BİN ÇOCUK SATRANÇ ÖĞRENDİ

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla kurulan satranç okullarından şimdiye kadar 7829 çocuğun yararlandığı öğrenildi. Kültür Müdürlüğü  sorumluluğundaki satranç okulları halen Belsa B Blok, 42 Evler (Körfez Mahallesi), Yuvam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Alikahya Kültür Merkezi ve Yenişehir Mahallesi’ndeki Çocuk Hakları Okulu’nda faaliyet gösteriyor.

Satranç sporunu sevdirmek, yaygınlaştırmak yerel, ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla açılan satranç okullarına kayıtların halen devam ettiğini söyleyen yetkililer” satranç bir zeka oyunudur. Anne babalar çocuklarına mutlaka satranç öğreteli. İzmit Belediyesi olarak 5 yılı aşkın zamandır 5 yaş üstü çocuklara ücretsiz olarak satranç eğitimleri veriyoruz” dediler. Satranç okullarına kayıt için Belediyenin Kültür Müdürlüğü Spor Birimine başvurulması gerektiği bildirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817