banner2779
banner2752
banner2750

İZMİT'TE BAŞKANLIK SİSTEMİ ANLATILDI
 İzmit Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğinde düzenlenen programla İzmit Halkına Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa anlatıldı. Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa AKP Milletvekili Zeki Aygün, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, TÜGVA İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı, Ak Partili yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler katıldı.

 

ÜLKEMİZİN BUGÜNÜ VE YARINI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU

Program öncesi konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Türkiye’nin bugünü ve yarını için çok çok önemli olan bir konuyu, birlikte dinleyip, birlikte düşüneceğiz. Burhan abimiz bizim parti büyüğümüz. Fikirleriyle, anayasa komisyonunda yaptığı büyük katkılardan gurur duyduğumuz bir büyüğümüz, abimiz. Öncelikle bizi kırmayıp, yoğun programına rağmen buraya gelen, bize zaman ayıran hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

 

BİZ YÖNETİLEN DEĞİL; YÖNETEN BİR MİLLET OLDUK

 

Biz yüzyıllar boyu atalarımızla yönetilen değil; yöneten, söz dinleyen değil; söz dinleten bir millet olmuşuz. Adaletsizlik değil; adalet dağıtan, insanlık dersi veren, medeniyetler kurup, medeniyetler açan bir milletin çocukları olmuşuz. Atalarımızdan gördüğümüz gibi bugünde yönetilen değil yöneten bir milletiz. Ülkesini seven her kişi, ülkenin ileri gitmesi için her türlü desteği göstermelidir. Son 15 yıldır Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin yaptığı çalışmalarla ülkemizin geldiği yer, sağladığı başarı ortada. Bizde yerel yöneticiler olarak bu çabaya, bu başarıya katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu süreçte geçmişten gelen, ülkemizin gelişme hızını engelleyen kalıntıları temizlemek, prangalardan kurtulmak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu..  

AYGÜN, ÜLKEMİZİN ÜZERİNE OYNLAR OYNUYRLAR

Başkan Doğan’ın ardından konuşan AKP Milletvekili Zeki Aygün, “halkın yönetim tarzı demokrasidir. Halkın kendi kendini idare edebilmesi için bilgiye sahip olması gereklidir. Bilgiyi de doğru kaynaktan almak gereklidir. Dünya’da kullanılan sistemleri bilmemiz gerekiyor. Bizde Burhan Hocamızdan bu konularda bilgiler alacağız. Ülkemizi bölmek isteyen küresel güçler bizi Türk, Kürt olarak bölmek isterken bugünde Ortadoğu’yu da Şii, Sünni olarak bölmek istiyor. Bu oyunlara gelmemek için bilgi sahibi olmak gerekiyor” dedi.

 

FRANSA PERİŞAN OLDU

TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu da konferansta yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Dünya’da üç tane yönetim model vardır. Birincisi İngiltere’de uygulanan Parlamenter Model’dir. Bu model Dünya’da yaygındır ancak eskimiş bir modeldir. İngiltere’nin kuruluşunda uygulanmaya başlamıştır. İngiltere’den Amerika’ya geçenler bu modeli daha iyi nasıl uygularız demişler ve başkanlık sisteminde karar kılmışlardır. İngiltere’de uygulanan başkanlık sistemi aklın ürünü değil ancak Amerika’da uygulanan başkanlık modeli aklın ürünüdür ve her yere uygulanabilir. Mesela İngiliz modelini alan Fransa perişan oldu. 154 hükümet kuruldu yıkıldı ve artık o sistemi terk ettiler. Daha sonra yarı başkanlık modeline geçtiler.

 

KOALİSYON DÖNEMLERİNDE Kİ SORUNLARI İYİ BİLİYORUZ


Biz İngiltere’nin Parlamenter Modelini almışız. Peki, bu modelde ki sorun nedir. Uyguladığımız bu modelde koalisyon olmadığı sürece işler iyi gidiyor. Ancak koalisyon olduğunda bu modelde hiçbir gelişim sağlanamıyor. Bunu durumdan kaynaklanan sorunları, eksiklikleri yaşadık, hepimiz gördük.. Koalisyon dönemlerinde ki tüp kuyrukları, ekmek kuyruklarını hatırlayanlarınız vardır. Koalisyon dönemlerinde meclis içerisinde çok başlı bir yapı olduğu için bu her zaman böyle olacaktır.

 

1 KASIMDA HERKES RAHAT BİR NEFES ALDI

 

Yakın geçmişte bu durumu yaşadık. 7 Haziran’da çıkan sonuçlarla o dönemleri görenler hemen rehavete kapılarak acaba yine o dönemlere mi gidiyoruz diye düşündü. Ancak 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti tekrar tek parti olarak geldiğinde herkes rahat bir nefes aldı ve istikrar kuruldu” diyerek Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa’ya dair bilinmeyenleri, merak edilenleri anlattı.  Vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Kuzu, böyle önemli bir programa ev sahipliği yaptığı için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a ve yoğun katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751