banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

İZMİT’TE BİR AYDA 157 KÖPEK TOPLANDI

Yetkililer, çoğu vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine 142 adrese gidildiğini belirterek” Köpekler toplandıktan sonra aşı ve kulaklarına  küpe takılması için Hayvan Barınma Merkezi’ne götürülüyor. Burada gerekli bakımları ve aşıları yapılan köpekler yasa gereği alındığı yere tekrar bırakılıyor” dediler. Zabıta Yetkilileri, kulağında küpe bulunan köpeklerin tehlikesiz olduğunu da bildirdiler. Vatandaşların  köpeklerle ilgili şikayetlerini 318 00 20 numaralı telefona yapabilecekleri de kaydedildi.

MAHALLENİZDEKİ HAYVANLAR KAYBOLMASIN
Şikayet sonucu toplanan hayvanlar, 5199 sayılı yasa gereği, gerekli bakımları ve aşıları yapıldıktan sonra tekrar alındıkları yere bırakılmak zorunda. Fakat malesef herkes kanunlara uymuyor ve yıllardır bir çok köpek şikayet sebebiyle hapsedildi ve sonunda ölüme terkedildi. Bu konuda hayvan dostlarına büyük görev düşüyor. Siz de mahallenizde bulunan sokak köpeklerini fotoğraflayarak tesbit edin ve eğer bir süre sonra göremezseniz, bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta müdürlüğüne bunu bildirin. Sokak hayvanlarının hapsedilemeyeceğini, öldürülemeyeceğini, bunun kanunen suç olduğunu çevrenizdekilerle paylaşın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826