banner2779
banner2752
banner2750

İZMİT’TE BİR TARİHİ ESER DAHA KURTARILDI

Hacıhasan Mahallesi’nde üzerinde 6  katlı bina bulunan Osmanlı döneminden kalma Yeni Hamam’ın restorasyonu tamamlandı. Yaklaşık 1,5 milyon lira harcanarak restore edilen İstanbul’daki Cağaloğlu Hamamının bir benzeri olan  Yeni Hamam düzenlenen törenle açıldı. Sergi salonu olarak kullanılacak hamamın açılışı için düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, belediye meclis üyeleri, Memur-sen, Eğitimbir-sen, Enerjibir-sen, Sağlık-sen, Diyanet-sen, Tümder-sen, KİHMED, TÜGVA, İHH, MÜSİAD, İlim Yayma, Pusula, Hizmet-iş, Din Görevlileri, Aska, Kamudabirlik,Art Nikemodei, Deniz Feneri, Ensarinur gibi çok sayıda sendika, dernek ve STK temsilcisiyle, mahalle muhtarları katıldı. 

DOĞAN SAYESİNDE

İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan yaptığı konuşmada Yeni Hamamın tarihi hakkında bilgi vererek, “ İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleriyle bir tarihi değer daha  yok olmaktan kurtarılmış oldu. Başkanımız göreve geldiğinden bu yana Kocaeli’nin sanat ve kültür şehri olması yönünde önemli çalışmalar yapmıştır” dedi. 

GÖREV KABUL ETTİK

Açılışta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da tarihi değerlere verdikleri öneme dikkat çekerek “tarihi derinliği olan bir yerde sizlerle buluşmanın heyecan ve gururunu yaşıyorum. Sivil toplum kuruluşlarımız gönüllü olarak yaptığı çalışmalarla devletimize destek oluyor. Bulunduğumuz mekan yüz akımız. Buranın  önceki hali başımızı öne eğdiren bir tabloya sahipti. Ata yadigarlarımıza sahip çıkmak ahde vefadır. Burası farklı bir anlamı olan bir yer. Çok özellikli bir hamam. 1800’lü yılların önemli bir yapıtı. 

TARİHİ DEĞERLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK

STK Temsilcilerimiz şehrimizin gönüllü elçileridir. Bu şehrin bir emanet olduğunu bilmeliyiz. Buna benzer bir çok yerimizi daha güzel hale getiriyoruz. 10 yıl önce Tarih Koridoru Projesine başlamadan önce umutsuzluk vardı ama adım adım gittik. İlham kaynağımız Cumhurbaşkanımızın tarihi değerlere ataya bakış açısıydı. Biz de bunu sürdürdük. Bu şehirde tarihi değerler önemli ölçüde gün yüzüne çıktı. Ne varsa ayağa kaldırmak burada olan herkesin boynunun borcudur. Büyük devletlerin büyük oluşunun nedeni budur. Kocaeli bir sanayi kenti olarak anılıyordu ama simdi yavaş yavaş değişiyor. Bu şehrin en önemli değeri tarih turizmidir. 

HUZUR İÇİNDEYİM

Şehrimizin sanayi gibi turizm dalında da en önemli kalkınması olacak. Türkiye 10 büyük ekonomi hedefine gidecekse bir kere şehirlerin de aynı mücadeleyi sürdürmesi lazım. Kocaeli, Paris, Roma, Barcelona’yla yarışıp onları geçerse olur. Hedefimiz büyük olmalıdır. Biz vefamızı ve görevimizi yaptık. Bir ata yadigarı eseri daha kazandırmanın huzuru içerisindeyim. STK temsilcilerimize müteşekkiriz. Bizim bu görevlerden beklediğimiz hoş bir seda bırakmaktır. 10 yıl bir görevi sürdürmek bana göre yeterlidir. İzmit Belediye Başkanlığı görevim bu dönemin sonunda bittiğinde bu isleri yapmanın onurunu yasayacağım. Biz görev adamıyız ne görev verilirse onu en iyi şekilde yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. Açılışta İzmit Tarih Koridoru Derneği Başkanı Nüket Özcan tarafından  Doğan’a tarihi değerlere  verdiği destek için plaket verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751