banner2779
banner2752
banner2750

İZMİT’TE BİSİKLET ÇOSKUSU KÖYLERDEN BAŞLADI  

İzmit Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek bisiklet projesi kapsamındaki senenin ilk bisikletleri dağıtılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın 2009 adaylık vaatleri arasında yer alan ve ilk açıklandığında alay edilen  bisiklet projesi, çocukların hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Şimdiye kadar 60 bin bisiklet dağıtan İzmit Belediyesi, bu yıl ki dağıtımlarına Başkan Doğan’ı talimatıyla köylerden başlayarak devam etti. 

BAYRAM HAVASI YAŞATIYOR

Haydi Bisikletle Okula Projesi kapsamında köylerden başlanarak bayram havası yaşatan bisiklet   dağıtımlarında çocukların ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi. Bayraktar Ortaokulu’nda 10,  Hakkaniye Orta Okulu’nda 17, Çubuklu Osmaniye Ortaokulu’nda 19, Akmeşe Ortaokulu’nda 34 öğrenci, Solaklar Ortaokulu’nda 11 ve Farabi Ortaokulu’nda da 30 öğrenci bisikletlerine kavuşmanın sevincini yaşadılar. Bu arada Solaklar Ortaokulu’nda okuyan ortopedik engelli Enes Şen’e bisiklet yerine tablet hediye edildi.

TÜRKİYE DE VE AVRUPA’DA BAŞKA BELEDİYE YOK

Bu yıl 12 bin 500 öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtacaklarının müjdesini veren Başkan Doğan “  köy, şehir, özel, devlet okulu  ayrımı yapmaksızın çocuklarımızı bisikletlerine kavuşturacağız. Bisiklet projesini 9 yıl önce ilk açıkladığım zaman benimle alay ettiler. Ama biz yolumuza devam ettik. Bugün bisiklet projemiz bütün Türkiye'ye örnek oldu. Türkiye ve Avrupa'da bu kadar bisikleti çocuklarla buluşturan başka bir belediye yok. Şimdiye kadar 60 bin bisiklet dağıttık. Bir projeyi yapmak kadar o projeyi her yıl sürdürülebilmekte önemli. Bisikletine kavuşan çocuklarımızı görüyor ve onun mutluluğunu gönlümüzde hissediyoruz. Tek isteğimiz onların bizim yaşadığımız eksiklikleri yaşamadan, en güzel koşullarda çocuklarını yaşamalarıdır. Onların mutlulukları bizim en güzel ödülümüz. Ülkemizin geleceği olan yavrularımızın bisikletleri hayırlı olsun” dedi

RAMAZANA KADAR TAMAMLANACAK

Bisikletlerine kavuşan öğrenciler de Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Bisiklet dağıtımlarının Ramazan ayına kadar tamamlanacağı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751