İZMİT’TE ÇOCUKLARIN ÖZEL SOKAĞI VAR

 İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan çocuk oyun sokağı düzenlenen törenle açıldı. Çocuk Hakları Okulu yanındaki çocuk oyun sokağının açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İl Müftüsü Yusuf Doğan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.


 

OYUNSUZ GELİŞME OLMAZ

 

Çocukların gönüllerince eğlenme imkanı bulduğu trafiğe kapalı sokakta seksek, satranç, bisiklet yolu, labirent, üçtaş, voleybol oyunlarının yer aldı alanların yanı sıra geleneksel çocuk oyunları yer alıyor.

Açılışta konuşan Başkan  Doğan,” bugün büyük bir heyecan içindeyiz. Bu ortamı görünce hepimiz cıvıl cıvılız. Çünkü iki kavramın bir arada olduğu bir açılış yapıyoruz. Birincisi yaşamımızın enerjisi olan çocuk kavramı, diğeri de oyun kavramı. Oyunsuz gelişme olmaz. Çocuklarımızın oynadığı oyunlar çok basitmiş gibi görünse de aslında o oyunlar çocuğun inkişafı, ufkunun açılması,  olgunlaşması, bilinç altının oluşması, kişiliğinin gelişmesi ve gelecekte çok daha sağlıklı bir birey olmasının kapısını açar.

 

ÇOCUK DOSTU BELEDİYE

 

İzmit Belediyesi olarak çocuk dostu bir belediyeyiz.   Türkiye’ye örnek olan birçok projemiz içerisinde çocuklarımız için yaptıklarımız da var. Çocuk Hakları Masasını ve okulunu kuran tek belediyeyiz. Etüt merkezleri, okul hizmet masası, bisiklet dağıtımları, portatif yüzme havuzları, Aquaparklar, satranç okulları, masal saati, annem babam okuyor, öğretmen okursa herkes okur  kampanyalarını başlattık.  Tiyatro Drama Okulu, Çocuk Meclisi, Cepsinler, okullara oyun alanı, çocuk parkları, okullara çok amaçlı salonlar, kütüphaneler, İZMEK kursları gibi sayısız hizmeti hayata geçirdik.


 

ÇOCUKLARA DAHA ÇOK YATIRIM YAPMALIYIZ

 

Bu çalışmalarımızı yaparken çocuklarımızın oyunlarla hayal dünyalarının bir anlamda bilinçaltlarının desteklenmesini de sağlamış olduk. Özellikle okul bahçelerimizde geleneksel çocuk oyunlarının yaygınlaştırılmasına destek verdik.  İlk defa bir sokağı araç trafiğine kapatıp, çocuklarımıza oyun alanı olarak kazandırdık. Burada yaptığımız işin aslında anlamı çok büyük. Çocuklarımızın bahsettiğimiz yöndeki olumlu gelişmeleri önce kendilerine sonra anne babalarına ve ülkemize, milletimize katkıları çok fazla. Çocuklarımıza daha fazla yatırım yapmalıyız, onlar için daha fazla kafa yormalıyız.

 

ÇOCUĞA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR

 

Çünkü çocuğa yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün  gösterdiği çağdaş medeniyetlere ulaşma hatta geçilme hedefi ancak çocuklarımıza yaptığımız iyi ve doğru yatırımlarla başarılabilir. Biz İzmit Belediyesi olarak, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizin bu konuda yaptığı çalışmalar doğrultusunda ilerliyoruz. Çocuklarımızdan hiçbir şeyi esirgemiyoruz. Çocuklarımız daha donanımlı yetişsinler istiyoruz. Oyun sokağını çocuklarımızın ruhsal bedensel ve gelecekteki bilgi becerilerinin sağlanması açısından örnek olmasını diliyorum. Çocuklarımıza her alanda destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından sokağın açılışı çocuklarla birlikte yapıldı. Başkan Doğan açılışı yapılan sokakta, çocuklarla birlikte sek sek oynadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817