İZMİT’TE DÜNYA SANAT GÜNÜ KUTLANDI
 İzmit Belediyesi, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Kosev, İzmit Güzel Sanatlar Lisesi, İzmit Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Dünya Sanat Günü sebebiyle İzmit’te Sanat Var Sloganıyla düzenlenen etkinlikler yürüyüş yolunda düzenlenen törenle başlatıldı.

 

İzmit Fevziye Camii önündeki alanda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Emine Zeybek, İl Yöneticileri Emel Ceylan Balcıoğlu, Gülcan Kocabıyık, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Kosev Başkanı Nalan Kumlalı Atahan,  Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Yoldaş’ın yanı sıra şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. İzmit Bilim Sanat Merkezi (Bilsem), İZMEK kurslarının grupları, Kosev üyeleri resimden takıya, fotoğraftan müziğe kadar sanatın her türlüsünden örnekleri İzmit halkıyla buluşturdular. Birbirinden farklı 70 stantta birbirinden renkli ürünler beğeniye sunuldu.

 

TARİH, SANAT VE KÜLTÜRÜ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ

 

Renkli görüntülere sahne olan ve vatandaşları yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Başkan Doğan “çok anlamlı bir etkinliği birlikte paylaşıyoruz. İnsan yaşamında sanat çok önemlidir. Biz yöneticilerin en önemli sorumluluğu, günlük yaşamı ve gelecekteki yaşamı daha keyifli, daha huzurlu, daha sağlıklı yapacak bütün alanlarda çağın gereğini yapmaktır. İzmit’te sanat var etkinliğimizi 3 yıl önce KOÜ Güzel Sanatlar Fakültemizle başlattık. Bu projeye destek olan üniversitemiz başta olmak üzere sanata gönül veren ve projemizde bizi destekleyen dernek ve sivil toplum kuruluşlarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

 

SANATA AĞIRLIK VERMELİYİZ

 

Bir hekim Belediye Başkanı olarak vurgulamak isterim ki bizler toplumun önünde giden kurum, kuruluş ve kişileri olarak, toplumun gelişmesine pozitif katkı sağlayacak işleri yoğunlaştırır, halkımıza sunarsak, o zaman farklı boyutta bir hizmet yapmış oluruz. Türk milleti olarak daha mutlu, daha başarılı olmak istiyorsak sanatla ilgili çalışmalarımıza daha da ağırlık vermeliyiz. Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler yarışı, kolay bir yarış değil. Bu yarış donanımlı, sağlıklı, mutlu toplumlar ve bireyler istiyor.

 

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Biz İzmit Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimlerinde kültür, sanat faaliyetlerinin önemini çok iyi biliyoruz ve onları kültür sanata yönlendirecek projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sinemaya gidemeyen çocuklarımızın için şehrimizin farklı noktalarına cep sinemaları kurduk. Çocuklarımız tiyatroyla tanışsın diye köylerimiz de dâhil okullarımıza tiyatro götürüyoruz. Yine bir halk üniversitesi olan İZMEK kurslarımız da halkımıza kültür sanat alanında hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

 

  

İZMİT ARTIK TURİZM ŞEHRİ OLARAK TANINACAK

 

İzmit’i Dünyada tanınan bir cazibe merkezi yapmak amacıyla Yeni Bir İzmit Sloganıyla çıktıkları yolda  sanatın ve edebiyatın çok önemli yeri olduğunu da söyleyen Doğan “yıllarca sanayi kenti olarak tanınan İzmit’imiz artık turizm şehri olarak anılacak. Bu şehirde tarih var, bu şehirde kültür var.  Sahip olduğumuz bu değerlerimizi ortaya çıkararak tarihle, sanatla, kültürle yürüyen bir şehir olmak için çalışıyoruz. Şehir nefes aldığında sanatı kanında,  kulağında hissetsin, dudağında mırıldansın istiyoruz”  diyerek sanatı yaygınlaştırırken sanatçılarında unutulmaması gerektiğini de belirtti.

 

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş ve Kosev Başkanı Nazan Kumlalı Atahan da yapmış oldukları konuşmalarında başta İzmit Belediyesi olmak üzere etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817