banner2779
banner2752
banner2750

İZMİT’TE ENGELSİZ KARİYER GÜNÜ

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen programa İzmit Kaymakamı Sabit, Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, belediye meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukci, Aile ve Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Müslüm Okçu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm,sivil toplum örgüt temsilcileri, engelli istihdam edecek firmalar, engelliler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

DOĞAN: HEPİMİZE İŞ DÜŞÜYOR

 

İzmit Belediyesi Ritim Grubu Performans Gösterisi ile başlayan etkinlikte söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, göreve geldiklerinden bu yana engellilerin sıkıntılarını kendi sıkıntıları gibi görerek çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Doğan, engellilerin kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahip olduklarını belirterek, engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Hayatın her safhasında engelli ya da engelsiz her vatandaşın ayrımcılığa maruz kalmadan eşit haklarda, aynı toplumsal statüde yer almasını önemsediklerini vurgulayan Doğan, engelli vatandaşların eğitime kazandırılması, iş olanağı sağlanması, sanatta, sporda, hayatın her alanında var olması için çabaladıklarını ve bu toplantının da bunun göstergesi olduğunu söyledi.

 

FİRMALARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

 

Engellilerin toplumsal hayata katılmasında yerel yönetimlere de görev ve sorumluluklar yüklendiğini anımsatan Doğan, engelli vatandaşların, engelin türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmesi için çalıştıklarının altını çizdi. İzmit Belediyesi olarak bu anlayış ışığında çalışmalarını yürüttüklerine dikkati çeken Doğan, ''Engelli vatandaşlarımız kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahiptir. Hükümetimizin bu konudaki çalışması sonucunda uygun koşullar sağlanacak ve engeller ortadan kalkacak. Siz firma sahiplerini de bu konuda duyarlı olur ve yasaların belirlediği şekilde hareket ederseniz ortada engel kalmaz' görüşlerine yer verdi. İzmit Kaymakamı Kaya da yaptığı konuşmada organizasyon için Başkan Doğan’a teşekkür ederek” Her engelsiz bir engelli adayı olduğunu unutmayalım” şeklinde konuştu.

ENGELLİLERE İŞ ARAMA TEKNİKLERİ ANLATILDI

Düzenlenen etkinlikte engelli olup istihdam edilmek isteyen vatandaşlar için Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı uzmanlar Neslihan Bozkurt ve Mehtap Yıldız Karakuş “engellilere iş arama teknikleri” konulu bir eğitim verdiler. Eğitimde engellilere istihdam hakları ve başvuru sırasında uygulamaları gereken kurallar anlatıldı.

DUYARLI FİRMALARA TEŞEKKÜR

Kocaeli ili genelinde çalıştırması gereken kontenjanın çok üstünde engelli çalıştıran Asaş Kaynak Suları, Efe Tur, Ford Otomotiv, Özkartallar İnşaat, Azç İnşaat, Altıntaş Mermer, Çalık İnşaat, Yörünge İnşaat, Aplus Hastane Otelcilik Hizmetleri, Borusan Mannesmann Boru Sanayii, M.U.B Yemekçilik, İzayda Eran Mühendislik, Etkin Eğitim, Yarpaş Gıca ve Kent Konut firmalarına engelli istihdamına katkılarından ve sergiledikleri örnek davranıştan dolayı plaket verildi.

FİRMALAR STAND AÇTI

Etkinlik sonrasında Kocaeli’deki engelli kontenjanında açık bulunan 38 firma stant açarak, iş arayan engelli vatandaşlarla görüşmeler yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751