İZMİT’TE KORE VE KIBRIS ŞEHİTLERİ ANITI AÇILDI

 

İzmit’te Kore ve Kıbrıs Şehitleri anıtı düzenlenen törenle açıldı. İzmit Belediyesi tarafından Belsa önünde yaptırılan  anıtın açılışına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Güney Kore’nin  Pohang Belediye Başkanı Sıng Ho Park, Kore ve Kıbrıs gazileriyle vatandaşlar katıldı. Mehteran Bölüğünün gösterisi eşliğinde gerçekleşen açılış töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ”Türk milleti olarak her zaman mağdurun yanında olmuş, yardıma ihtiyaç duyana yardım elini uzatmış bir milletiz. Sadece kendi özgürlüğümüz için değil başka ulusların da özgürlüğü için elimizden geleni yapmışızdır. Osmanlı'nın gittiği her yere özgürlük ve refah götürülmüştür. Türkiye, Güney Kore'de insanların uğradığı haksızlık karşında mağdurun yanında olmuştur. Açılışını yaptığımız bu anıt Güney Kore ile aramızda var olan dostluğu daha da pekiştirecektir” dedi.

 

TÜRKİYE SAYESİNDE

 

Açılışta İzmit Belediyesinin kardeş belediyelerinden olan Güney Kore’nin Pohang Belediye Başkanı Sıng Ho Park da bir konuşma yaparak” Türk milletine her zaman minnettarız. En zor dönemimizde yardımımıza koştunuz. Kuzey Kore ile yapılan savaşta Türkiye’nin gönderdiği askerler sayesinde bağımsız kalabildik. Gönlümüzde apayrı bir yeri olan Türkler sayesinde ekonomik olarak dünyanın en güçlü 11'inci ülkesi oldu. Bugün özgür yaşıyorsak bu, Türklerin sayesindedir. Güney Kore halkı, Türkleri kan kardeşleri olarak görüyor" şeklinde konuştu. Konuk  Belediye Başkanı, konuşmasının ardından Kore'de şehit edilen Türk askerlerinin anısına elinde Türk bayrağıyla asker selamı verdi. Konuşmaların ardından  anıtın açılışı  gerçekleştirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817