İZMİT’TE NÜFUS TERSİNE DÖNECEK
 Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 30 Mart seçimleriyle birlikte İzmit’in mahallesi haline dönüşen köy ziyaretlerine Biberoğlu, Dağköy ve Kozluca ile devam etti. Doğan’ın köy gezilerine başkan yardımcıları ve daire müdürleri de katılırken Biberoğlu Muhtarı Necdet Kocaman, Dağköy Muhtarı Özcan Özmüş ve  Kozluca Muhtarı Yusuf Karaaslan da hazır bulundular.

 

BENDE KÖYLÜYÜM

 

Başkan Doğan ve beraberindekiler ilk önce İzmit’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Biberoğlu’a geçtiler. Muhtar Necdet Kocaman, Doğan’ı köyü gezdirerek eksikleri  anlattı. Sorunları ve eksikleri  tek tek  tespit edip not alan Doğan”  bende köy çocuğuyum. Köyün ve köylünün halinden anlarım. Bizim dönemimizde  köylü gerçekten milletin efendisi olacaktır” dedi. İzmit Belediye Başkanı daha sonra Dağköyü’ne geçti. Köy Muhtarı Özcan Özmüş ile birlikte  bölgeyi gezen Doğan,” bizim köylerimiz çok güzel. Adeta cennetten bir köşe. Büyükşehir Belediyemiz 10 yıldan beri köylerimize güzel hizmetler yapıyor. Bu dönemde de İzmit Belediyesi olarak  güzel hizmetleri daha da artıracağız” şeklinde konuştu.

 

ŞEHİRDEN KÖYE GÖÇ BAŞLAYACAK

 

Doğan ve beraberindekilerin son durağı Kozluca oldu. Muhtar Yusuf Karaaslan’dan köy hakkında bilgi alan Başkan Doğan” köylerimizin çoğu İzmit merkeze yakın olmasına rağmen köylerimizin nüfusu hızla azalıyor. Biz, köyden kente nüfusu tersine çevirmek istiyoruz. Bunun için köylerimizi hem ulaşım hem alt ve üst yapı açısından daha cazip hale getireceğiz. Bu yöndeki çalışmaları yoğunlaştıracağız. Köyden indim şehre değil şehirden döndüm köye olmasını istiyoruz. Bunun içinde köylerimizi ilmek ilmek hizmetlerle işleyeceğiz. Köy meydanları, köy konakları yapacağız. Köylerdeki çeşmeleri tek tek onarıyoruz, camilerimizin eksiklerini gideriyoruz. Köylerimizin kalkınması için hazırladığımız projeleri tek tek hayata geçirerek  şehirdeki insanlar köyde yaşamak isteyeceklerdir” dedi. Köy muhtarları da Başkan Doğan’a ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817