İzmit'te ODTÜ'ye Destek Yürüyüşü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisinden geçecek yol nedeniyle çalışmalara karşı yapılan eylemler sırasında çıkan olaylar İzmit'te de protesto edildi. 

Merkez Bankası önünden saat 19.00 sıralarında bir araya gelen ve kendilerine Kocaeli Gezi İnsiyatifi Grubu olarak adlandıran topluluk, "Diren ODTÜ Kocaeli seninle", "Savaşa Hayır" ve "İzmir'in kurtuluşu kutlu olsun" pankartları taşıyarak Cumhuriyet Parkı'na kadar yürüdü. Gurup yürüyüş boyunca "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Diren ODTÜ" şeklinde sloganlar attı. Sayıları az olan ve ellerinden Türk ve Demokratik Sol Parti (DSP) bayrakları olan grup adına açıklama yapan Emir Saltat, "Gezi parkında 4 ağaca sahip çıkmak isteyen yurttaşlarımıza adeta gözünü çıkarırcasına saldıran AK Parti diktasına hak ettiği tokatığı Türk ulusu atmıştır. Ancak akıllanmamışlar ki aynı kepazeliği, ODTÜ de bir kez daha denemektedir. Ey AK Parti diktası iyi dinle. Deniz, Yusuf, Hüseyinlerin diktiği ağaçları kesmeye sizin gücünüz yetmez. Unutmayın ODTÜ'den geçecek tek yol devrimdir" diye konuştu. Emir Saltat, bundan böyle resmi bayramları direniş havasında kutlayacaklarını söyledi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817